Nejlepší Chris Hollywoodu v nejhorším filmu roku. Režijní debut Pinea zabíjí Toronto

Nejlepší Chris Hollywoodu v nejhorším filmu roku. Režijní debut Pinea zabíjí Toronto
Poolman | AGC Studios
Komediální thriller vypráví o čističi bazénů, jehož ztvárňuje samotný Chris Pine, který jednoho dne během výkonu své práce odhalí náznaky velké „vodní krádeže“ (ať už to znamená cokoliv) a zaplétá se do šílené změti bizarního zločinu. Mělo by se jednat o jakýsi mix Biga Lebowského a Čínské čtvrti. Jenže splácnout dohromady dvě milované klasiky bohužel zjevně neznamená dát vzniknout nové.
Poolman
Poolman
45%
„Pokud Harry Styles opravdu plivnul do klína svého hereckého kolegy, možná to bylo proto, že měl příležitost v předstihu zhlédnout jeho režijní debut,“ otevírá svou zdrcující recenzi Indiewire, čímž odkazuje na vtipnou pseudokauzu virálního videa, v němž se zdálo, jako by jeden herec plival na druhého. „Nelze jmenovat jednu konkrétní scénu nebo nápad, které by byly enormně urážlivé. Stejně tak herci se zdají plně odevzdaní své práci. Jako celek je však Poolman jedním z nejhorších filmů, jež se kdy promítaly na předním světovém festivalu. Značně ohrožuje Pineovu pozici ‚nejlepšího z Chrisů v Hollywoodu‘,“ stojí v článku.
Poolman
Poolman | AGC Studios
Recenzent Siddhant Adlakha představuje neskonale nudný film, jenž vypadá řemeslně odfláknutě. Podle něj je to důsledek nestoudné marnivosti Pinea, který celý projekt obtáčí okolo sebe. Výrazně však přeceňuje své charisma, jež nemůže dorovnat nedostatky scénáře, pod nímž je Pine rovněž podepsaný, a režie.
Podle agregátoru recenzí Rotten Tomatoes tento názor sdílí tři čtvrtiny kritiků a kritiček. „Poolman je totálně mimo už od prvních okamžiků a do samého konce mučí publikum nesnesitelnou nudou. Pine s sebou do bahna strhává i Annette Bening, Dannyho DeVita a Jennifer Jason Leigh,“ tvrdí text v The Hollywood Reporter. „Jde o film plný konspirací, tou největší by však mělo být, proč se někdo dobrovolně upsal téhle změti nudné tuposti,“ souhlasí The Daily Beast.
Chris Pine
Chris Pine

Herec, Režisér

Přesto se najde pár spokojených hlasů. „Už s příchodem na projekci jsme se setkávali s názory, že jde o jeden z nejhorších filmů festivalu. Po zhlédnutí mě napadá jediná věc: ‚Hážou tu perly sviním!‘“ stojí v recenzi na Screenrex, kde Kyle Pinion snímek přirovnává k Inherent Vice či k Záhadě Silver Lake a prohlašuje ho novou klasikou stoner-noiru.
Uvidíme, jestli i po uvedení do širší distribuce převládnou hlasití nespokojenci, popřípadě jestli si Poolman časem získá postavení nedoceněného kultu.