Brno přeje filmařům aneb Populární "čtyřicet osmička" bude i letos!

Brno přeje filmařům aneb Populární "čtyřicet osmička" bude i letos!
Tým Entourage | archiv 48 Hour Film Project Brno 2019
“Na přípravu nám díky situaci s koronavirem zůstal jen měsíc, ale dáme do toho všechno. A jen doufáme, že do toho soutěžící i diváci půjdou s námi na plné pecky!” Vzkazují organizátoři přehlídky David J.V. Schöbl a Radka Poláková Beránková.
48-hour-film-project-brno-2020-bude-11
Lze natočit film za 48 hodin? | archiv 48 Hour Film Project Brno 2019
Kdy brněnská část soutěže proběhne? Od 12. do 14. června 2020, přičemž v pátek večer si soutěžící vylosují zadání a poté budou mít 48 hodin na to, aby připravili, zrealizovali a odevzdali kompletní krátký film.
Všechny snímky budou moci diváci následně zhlédnout už o týden později, v sobotu 20. června v prostředí brněnského Cabaretu de Péchés, kde se též dozví vítěze všech filmových kategorií. Jednoho vítěze navíc určí sami diváci.
48-hour-film-project-brno-2020-bude-1
Z loňského vyhlašování | archiv 48 Hour Film Project Brno 2019
V porotě letos zasednou režisér Jan Lengyel, herec Tomáš Matonoha, herec Dan Bradford, písničkář a badatel Tomáš Kočko a interpretka a hudebnice Nikola Mucha.
Týmy se do brněnské části 48 Hour Film Projectu mohou za zvýhodněnou cenu registrovat do 2. června 2020 na tomto webu. Poslední možnost registrace je v pátek 12. června 2020.
Loňský rok byl pro české týmy nejúspěšnější v historii "Čtyřicetosmičky". Dva české týmy si odnesly z mezinárodního filmového festivalu Filmapalooza, který je finálním kolem 48 Hour Film Project, ta nejvyšší ocenění za nejlepší film v obou hlavních kategoriích (viz článek zde).
Čeští filmaři slaví obrovský mezinárodní úspěch. Ovládli soutěž 48 Hour Film Project
Festivaly a ceny8. 3. 2020
Čeští filmaři slaví obrovský mezinárodní úspěch. Ovládli soutěž 48 Hour Film Project
Pro ty, kteří se z různých důvodů nemohou účastnit 48 Hour Film Projectu Brno, přinášejí organizátoři akce šanci zúčastnit se jiného filmařského klání, 48 Hour Global Film Challenge. Výzva stojí na stejných pravidlech jako 48 Hour Film Project, s tím rozdílem, že se koná online od 5. do 7. června 2020 pro všechna města na světě zároveň. Soutěží se o hlavní cenu v hodnotě 500 €, o postup na mezinárodní festival Filmapalooza 2021 a na festival v Cannes 2021 - Short Film Corner.

48-hour-film-project-brno-2020-bude
Z loňského vyhlašování | archiv 48 Hour Film Project Brno 2019
48 Hour Film Project - soutěžící mají za úkol ve svém městě za 48 hodin vymyslet, natočit a fyzicky odevzdat krátký film na základě zadání, které obdrží. Následně proběhne lokální udělování cen a nejlepší film následně putuje na finále Filmapalooza, kde se vybere 12 nejlepších snímků, které budou následně promítány v Cannes v rámci Short Film Corner. Nejlepší film 48HFP na světě pak vyhrává pohár "Grand Prix", finanční odměnu a další hodnotné dary.