Tereza Ďoubalová

Autor

Články autora

  1. Viggo Mortensen je opět "na cestě"
    Filmy6. 8. 2010
    Viggo Mortensen je opět "na cestě"

    Viggo Mortensen zazářil ve filmové adaptaci románu Cesta a vypadá to, že "na cestě" ještě chvíli zůstane. Dostal totiž roli starouše Bulla Lee ve filmovém zpracování beatnikovské klasiky On the road.

  2. Daniel "Bond" Craig - muž, který nenávidí ženy?
    Filmy27. 7. 2010
    Daniel "Bond" Craig - muž, který nenávidí ženy?

    James Bond Daniel Craig nepatří mezi herce, kteří se nechají zaškatulkovat do jednoho typu rolí. O herecké nabídky opravdu nemá nouzi. Nejen že se o něm uvažuje jako o kovbojovi ve filmovém zpracování komixu Kovbojové a vetřelci, ale objeví se dokonce v tolik očekávané Fincherově adaptaci trilogie Milénium spisovatele Stiega Laarsona.

  3. Mexický režisér Guillermo Del Toro je na roztrhání
    Filmy26. 7. 2010
    Mexický režisér Guillermo Del Toro je na roztrhání

    Režisér a v poslední době spíše scénárista a producent Guillermo Del Toro sedí na několika židlích najednou. Dokonce si může dovolit odmítat nabídky ála Hobit kvůli časové zaneprázdněnosti. Do sbírky projektů pro tento rok si zařadil další kousek - projekt Pinocchio, ke kterému nevytvoří soundtrack nikdo jiný než Nick Cave!

  4. Woody Allen vyměnil New York za Paříž
    Filmy20. 7. 2010
    Woody Allen vyměnil New York za Paříž

    Americký intelektuál Woody Allen odstartoval natáčení svého nového filmu Midnight in Paris (Půlnoc v Paříži). Režisér, herec a scénárista se do francouzské metropole vrátil s filmovým štábem po 14 letech.

  5. Tim Burton a Johnny Depp v temných stínech
    Filmy17. 7. 2010
    Tim Burton a Johnny Depp v temných stínech

    Upíři, Tim Burton, Johnny Depp. Remake vampírské mýdlové opery je zase o krok blíž k realizaci. Že by vznikala konkurence Twilight? Film na motivy seriálu Dark Shadows z let šedesátých by mohl Twilight nejen konkurovat, ale také být jakýmsi "Stmíváním pro dospělé".

  6. Castingy na Hobita už probíhají, režisérské křeslo je prázdné
    Filmy14. 7. 2010
    Castingy na Hobita už probíhají, režisérské křeslo je prázdné

    Fanoušci Tolkienovské trilogie Pán prstenů si na filmovou adaptaci Hobita ještě nějaký čas počkají. Natáčení prvního románu ze Středozemě, který trilogii předcházel, je mýdlovou operou se vším všudy. Její konec je zatím v nedohlednu.

  7. Newyorský filmový festival bude otvírat film o založení Facebooku
    Filmy10. 7. 2010
    Newyorský filmový festival bude otvírat film o založení Facebooku

    Social Network je film o vzniku sociální sítě Facebook a především o jednom z jeho zakladatelů, Marku Zuckerbergovi. Tím, že režie byla svěřena do rukou Davida Finchera a pero k napsání scénáře obdržel Aaron Sorkin, zdaleka se nejedná o dílo určené pouze fanouškům tohoto serveru.

  8. Jude Law se podruhé ocitne v roli Dr. Watsona už v říjnu
    Filmy7. 7. 2010
    Jude Law se podruhé ocitne v roli Dr. Watsona už v říjnu

    Dvojka Sherlocka Holmese se začne natáčet už na podzim. "Dr. Watson" Jude Law médiím prozradil, že první záběry by měly vzniknout v říjnu letošního roku.

  9. Recenze: Dopisy pro Julii
    Recenze1. 7. 2010
    Recenze: Dopisy pro Julii

    Malebné prostředí Itálie, líbivá hudba a mladý pár z New Yorku v podobě Gaela Garcii Bernala a Amandy Seyfried jedoucí si na předsvatební cestu potvrdit svou lásku do Verony. Ideální ingredience k vytvoření letní romatické komedie? Možná. To by ale tvůrci nesměli přidat několik lžic patosu a na závěr půl kila cukru.

  10. Vanessa Paradis – nová Audrey Hepburn?
    Filmy30. 6. 2010
    Vanessa Paradis – nová Audrey Hepburn?

    Vanessa Paradis (37) se prosadila jako herečka, zpěvačka, modelka, přesto je v titulcích magazínů na celém světě zmiňována nejčastěji v souvislosti s jejím současným partnerem Johnny Deppem. My tuto francouzskou femme fatale budeme mít možnost vidět v srpnu na plátnech českých kin vedle krasavce par excellence Romaina Durise v romantické komedii L'Arnacoeur, přeložené jako (K)lamač srdcí. Ve Francii má film premiéru tento pátek.

  11. Luc Besson si udělal čas na lásku?
    Filmy26. 6. 2010
    Luc Besson si udělal čas na lásku?

    Francouzský režisér Luc Besson (Leon, Pátý element) údajně kývl na nabídku režijně se podílet na vzniku nového milostného dramatu. Jednalo by se o jeho první anglicky mluvený film od Johanky z Arku (1999).

  12. V hlavních rolích remaku upírského hororu se představí Anton Yelchin a Imogen Poots
    Filmy22. 6. 2010
    V hlavních rolích remaku upírského hororu se představí Anton Yelchin a Imogen Poots

    Americká hororová klasika Noc hrůzy (1985) se dočká remaku. Režijní taktovku převzal po T. Hollandovi australský režisér Craig Gillespie (Pan tělocvikář, Lars a jeho vážná známost). Remake příběhu o chlapci, který se snaží zbavit svého souseda-upíra, má konečně své hlavní představitele.