Steven Spielberg pracuje na televizním seriálu Minority Report

Steven Spielberg pracuje na televizním seriálu Minority Report
Minority Report | 2002 20th Century Fox and DreamWorks
Je třeba na začátek uvést, že koncept "vezmeme film a využijeme ho pro seriál" zatím docela funguje. Seriálové Fargo sklidilo přímo nadšené ohlasy, televizní varianta Od soumraku do úsvitu také nedopadla vůbec zle. Z blížících se 12 opic stanice SyFy máme trochu obavy, ale třeba příjemně překvapí. Nyní se do seznamu přidává připravovaný seriál Minority Report, jehož scénář Spielberg svěřil Maxi Borensteinovi (nová Godzilla).
steven-spielberg-pracuje-na-televiznim-serialu-minority-report-1
Steven Spielberg a Tom Cruise na place Minority Report.
Show nebude mít stejný příběh jako film (tedy vyšetřovatele, který se sám stane podezřelým z vraždy - ve filmové verzi z roku 2002 si postavu zahrál Tom Cruise). Místo toho se zaměří na samotný PreKrim, elitní jednotku Ministerstva spravedlnosti, která odhaluje zločiny dříve, než k nim dojde. Spielberg by rád do hlavní role obsadil známějšího herce, aby show získala výraznou tvář (viz Halle Berry v právě vysílanému sci-fi seriálu Extant).
steven-spielberg-pracuje-na-televiznim-serialu-minority-report
Extant se již propadl ve sledovanosti natolik, že jej televize přesunula na pozdější hodinu.
Čímž se dostáváme k jednomu podstatnému ale. Steven Spielberg je bezesporu fantastický filmař, který dokáže i s málem čarovat. To platí pro jeho celovečerní tvorbu. V seriálovém světě je coby producent podstatně nejistější. Found footage Řeka skončila po osmi dílech. Dinosauří Terra Nova se dočkala pouhých 13 epizod, než byla zrušena. A ani Extant dvakrát nezáří (nelze mu upřít jisté nápady, současně ale nesmyslně vykrádá Solaris). Doufejme, že Minority Report nabídne o něco silnější seriálový zážitek.