První fotky z životopisného dramatu Tima Burtona Big Eyes

První fotky z životopisného dramatu Tima Burtona Big Eyes
Big Eyes | Forum Film
V hlavních rolích se představí Amy Adams, Christoph Waltz, Danny Huston, Krysten Ritter, Jason Schwartzman a Terence Stamp. A právě ústřední dvojice manželů Keaneových v podání Amy Adams a Christopha Waltze je zachycena na prvních fotografiích z tohoto snímku.
Jak obrázky napovídají, hlavním bodem příběhu je malířka Margaret Keane, ale i komplikovaný vztah, který měla se svým manželem Walterem. Ten byl jedním z nejslavnějších malířů 50. a 60. let minulého století a jeho díla patřila mezi nejprodávanější. Jeho úspěch byl založený na komercializaci a dostupnosti populárního umění té doby. Až později se ale ukázalo, že tajemné kresby dětí s velkýma očima nebyly jeho, ale právě jeho ženy Margaret. Oba manželé tak žili uprostřed lži, která nabírala neuvěřitelných rozměrů a zatímco Margaret tvořila, její manžel si nárokoval zisky z jejích prací i slávu, která k nim patřila. Až pod vlivem propukajícího feminismu našla malířka konečně odvahu vzepřít se a vlastního manžela i zažalovat.
Christoph Waltz, Amy Adams
Big Eyes | Forum Film
Autory scénáře jsou Scott Alexander a Larry Karaszewski, kteří s Burtonem pracovali již dříve a to na (taktéž životopisném) snímku Ed Wood.