TOP 10: Nejlepší filmové cameo role #2

TOP 10: Nejlepší filmové cameo role #2
Těžko se vybírá ten nejlepší, takže jsme i tentokrát zvolili abecední pořadí.

Alfred Hitchcock

Hitch není známý jen pro své snímky, ale i kvůli svým několikavteřinovým výstupům, které se staly samo o sobě legendární. Objevil se v 39 z jeho 52 filmů a i když jeho "postavy" neměly většinou větší smysl, zaručeně ale pobavily a navíc tak trochu zvyšovaly divákovu pozornost při sledování filmu.

Bill Murray v Zombielandu

Zombieland byl krásným komediálním osvěžením v hromadě "dramatických" filmech o zombie (jedinou další výjimkou je snad jen brilantní britský Soumrak mrtvých). Měl Jesseho Eisenberga, bezchybného Woodyho Harrelsona, půvabnou Emmu Stone a hlavně perfektní cameo v podání Billa Murraye.

Hugh Jackman v X-Men: První třída

Jestli se vám nelíbili noví X-Meni, dobře, pochopím to. Ale jestli se vám nelíbilo ani desetivteřinové cameo Hugha Jackmana, tak jste divní:). Jackman dokázala na ploše několika vteřin vytvořit nejstylovější moment celého filmu a jednu z nejlepších cameo roliček. A to pouhými třemi slovy.

Christopher Walken v Pulp Fiction

Walken má tendenci ve filmech, kde má malý prostor na plátně, hrát... no...divně. Christopher je upřímně sám o sobě dost divný chlapík. Divně mluví, divně gestikuluje a divně vypadá a ve svých rolích to ještě posílí a vytvoří tak zpravidla nezapomenutelnou postavu. V Tarantinově Pulp Fiction hraje veterána, který Butchovi předává hodinky, které několik let přežívaly v jeho konečníku. Nezní to lákavě, ale kdyby mě k tomu, abych si hodinky vzal, přemlouval právě Christopher, taky bych neodmlouval a ihned si je vzal.

Johnny Depp v 21 Jump Street

Johnny začínal svou hereckou kariéru v seriálu Jump Street 21 a díky němu se vypracoval tam, kde je teď. Jako poděkování této show si pak zahrál úžasnou čestnou roli ve filmovém restartu, která dokonale všechny zaskočila.

Leonard Nimoy ve Star Treku

Pro mě je nový Star Trek jedním z naprosto nejlepších blockbusterů posledních let a Leonard Nimoy pozvedl i jeho "nerdovskou" hodnotu. To, že se hrdina původní série objevil v remaku vlastního seriálu/filmu, se často nestává a snímku to dodalo určité potvrzení, že je na správné cestě. Něco jako "ano, máte zelenou, i Nimoy souhlasí" (s Deppem to je úplně stejné).

Neil Patrick Harris v Zahulíme, uvidíme

Ještě v dávných časech, kdy Neil lovil ženský a dával to pořádně najevo, si zahrál i v slavném teenagerském snímku Zahulíme, uvidíme. A i když v té době ještě nebyl Barneym Stinsonem, tak si lehce dokážete domyslet, z čeho populární "High five" seriálová role čerpala. Tohle cameo mu vážně sedlo.

Peter Jackson v Jednotce přiliš rychlého nasazení

Jednotka konečně otevřela Edgaru Wrightovi cestu do Hollywoodu a celý svět začal znovu hltat klasický britský humor. V opravdu mini cameu se tu mihl i slavný režisér Peter Jackson a je to role patřičně bizardní a šílená.

Quentin Tarantino v Desperadu

Ano, Tarantino tu nesmí chybět a schválně jsem vybral jeden z filmů, který nerežíroval on sám, ale jeho kolega a kamarád Robert Rodriguez. Quentin má na kontě plno skvělých cameo rolí, ale tahle je ta nejvydařenější a navíc je to role, která se skoro jako jediná dá OPRAVDU za cameo považovat. V jiných filmech totiž hraje důležitější postavy vzhledem k zápletce či se na plátně pohybuje dlouho. V Desperadu se jeho působení smrsklo na pár minut a vtip, který vykládá poté, co usedne k baru, je prostě nezapomenutelný.

Tom Cruise v Tropické bouři

Asi se shodneme, že tohle je opravdová lahůdka. Cruise si ze sebe konečně udělal srandu a do světa vypustil tancujícího, sprostého, odpudivého Lese Grosmana, který spolu s Robertem Downeym Jr. zápasí o nejlepší roli ve filmu. (upozorňuji, že video je obzvlášť sprosté, ale rozhodně se nasmějete)