Nejnovější spekulace o Vráně: Prokleté role se ujme profesor Xavier a vrah z Wanted James McAvoy

Nejnovější spekulace o Vráně: Prokleté role se ujme profesor Xavier a vrah z Wanted James McAvoy
| Buena Vista International
Brandon Lee
| Buena Vista International
James O'Barr se totiž Vránu rozhodl napsat po smrti své snoubenky, která tragicky zahynula. Nechtěl ji původně publikovat, ale majitel komiksového obchodu se po přečtení knihy rozhodl Jamese podpořit a vytisknout několik stovek prvních vydání. Kniha šla na odbyt, neskutečně. Komiksový obchod, který Jamesovi komiks zafinancoval, ale překvapivě zbankrotoval. James se rozhodl, že si žádné peníze ze zisku za knihy nenechá, možná i proto, aby "prokletí" nezačalo působit i na něj. První filmová adaptace Vrány (1994), až samozřejmě na výše zmíněnou smrt Brandona Lee, sklidila obrovské ovace. Drtivě temné tóny režiséra Alexe Proyase dopadly na všechny (nejenom) fanoušky komiksu. Sequely si již nevedly ani zdaleka tak dobře a jméno tohoto nezvykle temného superhrdiny tak trochu zmizelo z filmových studií i scénářů. Z hlav fanoušků a diváků ale rozhodně ne.
nove-spekulace-o-vrane
V posledních letech se hodně mluví o restartu a s hlavní rolí byl dlouhou dobu spojován charismatický Bradley Cooper, s nímž dokonce grafici připravili jeho možnou finální podobu ve filmu (viz obrázek nahoře).
James McAvoy
James McAvoy
Z toho ale sešlo a Bradley se vydal svojí vlastní cestou (která mu vynesla nominaci na Oscara, takže si nemá nač stěžovat). V několika posledních měsících všechny informace o přípravách filmu utichly. Až do teď. S hlavní rolí je totiž spojován James McAvoy (z nových X-menů: První třidy, kde si zahrál profesora Xaviera), což je dle mého dobrá volba. Režie by se měl ujmout F. Javier Gutiérrez.
Brandon Lee
Vrána | Buena Vista International
Děj bude tradičně pojednávat o pomstě Erica Dravena (McAvoy), jenž se vrátí ze světa mrtvých se svojí věrnou společnicí vránou a postupně začne likvidovat veškeré zloduchy, kteří ho i s jeho milou poslali na věčnost. Poté jeho duše může konečně odpočívat v pokoji.
Doufáte v další adaptaci slavné komiksové knihy, nebo jste natolik spokojeni s Proyasovým originálem, že novou verzi nepotřebujete?
Víte že...
... kandidáty na hlavní roli byli mimo jiné i Mark Wahlberg nebo Channing Tatum? Upřímně, ani jednoho si ve filmu nedokáži představit.