Sequelová nálož: Piráti, dinosauři, město hříchu, svatba, flám a zákaz žraní po půlnoci!

Sequelová nálož: Piráti, dinosauři, město hříchu, svatba, flám a zákaz žraní po půlnoci!
Jurský park | Universal Pictures
Pamatujete ještě na Gremlins? V roce 1984 vznikl první díl legendární hororové komedie, v níž platila jednoduchá pravidla – nelejte na plyšáka vodu a nekrmte ho po půlnoci. Lidé byli samozřejmě nepoučitelní a tak se z roztomilého chlupáče vyklubala banda krvežíznivých (ale zábavných) kreatur. V roce 1990 vzniklo pokračování, které (překvapivě) přitvrdilo na komediální tónině. Od té doby se hodněkrát spekulovalo a trojce. Nyní se objevily zprávy, že lidé z Warner Bros. Pictures začínají o projektu znovu uvažovat, tentokrát ale ne o třetím dílu, ale o restartu. A pravděpodobně bude ve 3D, jak jinak...
sequelova-naloz-pirati-dinosauri-svatba-flam-a-zakaz-zrani-po-pulnoci
... což mě vede k myšlence, jestli to má smysl. Všeobecně nejsem moc fanda restartů, ale nemá smysl dělat, že se všechny nepovedou. Sem tam někdo trefí tu správnou strunu. Původní kouzlo Gremlinů nicméně bylo v mechanice a takové té zvláštní hororově komediální atmosféře, která byla pro americkou tvorbu osmdesátých let charakteristická a dnes už ji prakticky nikdo točit neumí. Z toho mi vychází, že noví Gremlini budou jiní, hodně jiní a mám obavu, že možná i určení pro nejmenší děti. Čehož bych se nerad dožil.
Co se dál v Hollywoodu chystá? V plánu je prý pokračování komedie To byl zítra flám (2010), což je trochu zvláštní, protože jednička celosvětově vydělala pouhých 64 milionů. Pravda, stála 36, ale hity volající po dalším dílu vypadají jinak. Dále se konečně hnuly ledy ohledně Jurského parku 4 a to způsobem, že již studio dokonce ohlásilo datum premiéry - 13. června 2014. Objednaný scénář Ricka Jaffy a Amandy Silver (Zrození planety opic /2011) zřejmě uspokojil požadavky Stevena Spielberga. Teď jen oznámit režiséra.
Ted Danson, Steve Guttenberg, Tom Selleck
Dalšího dílu se dočkají i Piráti z Karibiku. Ano, čtyřka nebyla nic moc, ale vydělalal miliardu, takže... pětka. Na scénáři se již aktivně pracuje a samozřejmě se počítá s návratem Johnnyho Deppa. Co je dál na jídelníčku? Vrátím se na začátek, tedy k oživování opravdu zaprášených značek. Podle Toma Sellecka se připravuje pokračování hitů Tři muži a nemluvně (1987) a Tři muži a mladá dáma (1990). Mělo by se jmenovat Tři muži a nevěsta a návratu do svých rolí se nebrání ani Steve Guttenberg a Ted Danson.
Konečně už se natáčí i dlouho odkládaná dvojka Sin City: Dáma, pro kterou se zabíjí (2013). Snímek by měl přijít do kin v průběhu příštího roku, přičemž se filmu nově upsali Ray Liotta, Juno Temple a Jeremy Piven
sequelova-naloz-pirati-dinosauri-mesto-hrichu-svatba-flam-a-zakaz-zrani-po-pulnoci
Inu, nechystá se toho málo. Zaujalo Vás něco, nebo považujete nabízené značky za "vydojené"? V diskuzi si můžete zatipovat, co dalšího přistane na hollywoodském řeznickém stole. Můj osobní tip? Žravé potvůrky Critters.