Tržby v českých kinech: Ve stínu poprvé kleslo, nejvíc táhl Hotel Transylvánie

Tržby v českých kinech: Ve stínu poprvé kleslo, nejvíc táhl Hotel Transylvánie
Hotel Transylvánie | Disney
Minulý týden jsme tu psali o předpremiérovém uvedení tak trochu obskurního Hotelu Transylvánie (2012). A ejhle, animovaný film o Drákulově domě a lásce jeho dcery k človíčkovi z masa a kostí ovládl žebříček top20. 3.25 milionů korun na tržbách a přes 22 tisíc diváků se postaralo o nejúspěšnější film po uplynuvším víkendu. Ale svou logiku to má, na Hotel Transylvánie můžete vzít děti, které už byly po Době ledové 4 (2012) natěšeny na další zábavný animák. Dospělí se budou v případě Hotelu Transylvánie nejednou nudit, ale co by pro ty své "špunty" neudělaly.
Sebastian Koch
| www.vestinufilm.cz
Ve stínu (2012) kleslo na druhé místo. 1.6 milionu na tržbách a necelých 11.5 tisíc diváků značí sestupnou tendenci, tvůrci jsou ale - minimálně dle facebookovských děkovaček a ohlasů - spokojeni. Drama z období 50. let minulého století shlédlo přes 100 tisíc diváků, autory snímku nicméně čeká období plné napjatých nervů. Usilují totiž o užší nominaci na Oscary v kategorii Nejlepší cizojazyčný film.
Liam Neeson
96 hodin: Odplata
Ač v to jeden zrovna nevěřil, nepříliš povedené pokračování akčního snímku s Liamem Neesonem 96 hodin: Odplata (2012) skončilo po víkendu třetí. 1.26 milionu na tržbách a necelých 8.7 tisíc platících diváků uzavírá filmy s tržbami alespoň milion korun. Což není pro distributory zrovna dobrá zpráva. Navíc všech 20 snímků z žebříčku top20 shlédlo pouhých necelých 100 tisíc diváků. A to šlo minulý týden do kin rovnou 9 nových snímků, bylo tedy z čeho vybírat.
Rebelka
Rebelka | Disney
Čtvrtá je Rebelka (2012), vzdorovitá zrzka s lukem. V pokladnách kin nechali diváci 770 tisíc korun, návštěvnost byla lehce nad 6 tisíc. Na pátém místě
Anna Kameníková, Tomáš Vorel Jr.
Cesta do lesa - Tomáš Vorel jr. ještě s Annou Linhartovou-Kameníkovou | VOREL FILM
skončila novinka Tomáše Vorla Cesta do lesa (2012). Oproti čtvrté Rebelce na ni přišlo o poznání více diváků, téměř 7.5 tisíc platících, ale cenová politika snímek s tržbami 760 tisíc korun stáhla o místo níž.
Hotel Transylvánie
Hotel Transylvánie | Disney
Skokanem týdne je Hotel Transylvánie. Předpremiérový týden snímek utržil 869 tisíc korun při uvedení ve 24 kinech. Po tomto víkendu si Hotel Transylvánie na konto připsal 3.25 milionů korun v rámci 40 kinosálů. Z pátého místa rovnou na první! Což značí vzestup o 273%.
Milla Jovovich
Největší propad naopak zaznamenala akční "vybíjená" Resident Evil: Odveta (2012). Ze čtvrté příčky se propadla na jedenáctou. Z téměř 876 tisíc korun předminulého týdnu klesly tržby na aktuálních 318 tisíc. Tedy propad o 63%. Nutno ale uvést, že počet kinosálů, kde se snímek promítal, byl z 53 snížen na 32.
Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.