Pátý říjen mezinárodním dnem Jamese Bonda

Pátý říjen mezinárodním dnem Jamese Bonda
Právě toho dne uběhne padesát let od premiéry první bondovky Dr. No (1962) a filmová studia v čele s Eon Productions svému oblíbenci uspořádají pořádnou oslavu. Však taky je co slavit. Bondovská série vydělala po světě bezmála pět miliard dolarů, dvanáct miliard dolarů, vezmeme-li v potaz inflaci. Nebýt britského rivala Harryho Pottera, byl by agent s povolením zabíjet nejvýnosnější filmovou sérií vůbec.
Slavnostní den bude zahrnovat charitativní aukci, celosvětový průzkum, který odhalí nejoblíbenější díl v jednotlivých zemích a kompletní retrospektiva v Muzeu moderního umění v New Yorku.
paty-rijen-bude-mezinarodnim-dnem-jamese-bonda
Za půstoletí ve službách královny na svá ramena vzalo bondovský úděl  už celkem šest herců. Na obrázku nahoře jsou to po směru hodinových ručiček: Daniel Craig, Sean Connery, George Lazenby, Pierce Brosnan, Roger Moore a Tomothy Dalton. Ať už vám Craigův chladnokrevnější Bond sedí či ne, britský herec už potřetí předvede, jak se zabíjí s povolením, 25 října v nejnovějším přírůstku Skyfall (2012) v režii Sama Mendese (Americká krása / 1999, Nouzový východ / 2008).