Soutěž: Vyrazte zadarmo na Temný rytíř povstal do kina IMAX!

Soutěž: Vyrazte zadarmo na Temný rytíř povstal do kina IMAX!
Anne Hathaway ve filmu Temný rytíř povstal (2012) | Warner Bros.
soutez-vyrazte-na-temny-rytir-povstal-do-kina-imax
Syrový souboj mezi chladnokrevným Banem a zlomeným Batmanem patří k tomu nejlepšímu komiksovému, co kdy filmový průmysl vyprodukoval. U amerických recenzentů snímek září a ani česká kritika nezůstává pozadu - průměrná známka ze všech recenzí je ohromných 89%! Spokojenost vládne i v naší recenzi od Tomáše Chvály: "Nolan se může tradičně opřít o extrémně vyladěný vizuál, který dokonale propojuje hudbu a obraz. Pohrávání si s detaily, gradace napětí, pečlivé vystavění scén či nenásilné vsunutí vtipů. S tím vším si Nolan pohrává s lehkostí, jaká téměř zahanbuje většinu jeho kolegů."
Temný rytíř povstal (2012) by si zkrátka nikdo neměl nechat ujít a když už velký film, proč si ho neužít na největším plátně v České republice? Kino IMAX v Praze je navíc mezi stovkou kin na světě, která uvedou film podle přání samotného režiséra Christophera Nolana. Výhradně kvůli filmu Temný rytíř povstal byly do kina IMAX v Praze dočasně instalovány projektory pro promítání ze 70mm filmového pásu. Více než hodina filmu Temný rytíř povstal je totiž natočena na speciální 70mm kamery IMAX, které přinášejí širší, vyšší i ostřejší obraz. Tyto vlastnosti plně vyniknou právě při projekci ze 70mm filmového pásu. Během pasáží natočených na kamery IMAX se obraz zvětší a vyplní celé gigantické plátno. Změní se poměr stran filmového obrazu a jednoduše řečeno je vidět i to, co jinde zůstane skryto mimo plátno.
Tom Hardy
Temný rytíř povstal
Co udělat proto, abyste získali 2 lístky do kina IMAX a mohli si film vychutnat v jedinečném "sedmdesátkovém" formátu? Stačí odpovědět na jednu jedinou otázku. Ale nebude z nejjednodušších. Je to ohromný film. Jako takový si zaslouží ty nejlepší diváky. Tak směle do toho, dokažte nám, že na to máte!
V kolika letech Bane podle komiksu zabil svou první oběť?
Své odpovědi posílejte na redakce@kinobox.cz do 29.7. do 12:00.