22. týden-kinopremiéry: Vracejí se Muži v černém a Sněhurka v podání Kristen Stewart

22. týden-kinopremiéry: Vracejí se Muži v černém a Sněhurka v podání Kristen Stewart
Kristen Stewart to po Twilight sáze nemá jednoduché ani v roli Sněhurky.
Tak jsou po dlouhých deseti letech konečně tady! Will Smith, Tommy Lee Jones a nově také Josh Brolin (coby agent K zamlada) cestují časem, aby vesmír změnili k lepšímu. Will Smith se vrací do minulosti, kde se setkává s mladým agentem K. A nejde mu o nic menšího než z něj vytáhnout podstatné informace, které mu jeho protřelejší parťák úspěšně zatajoval.  Muži v černém 3 (2012) jsou na scéně po dlouhých deseti letech, ale ta časová hranice není téměř znát. Herci splňují to, co od nich čekáte, snad jen ten scénář s cestováním v čase není vůbec originální. Slabší děj dohání atraktivní prostředí a kulisy, zasazené do 60. let minulého století. Mužům v černém 3 dáváme 65%. Recenze snímku si můžete přečíst zde.
22-tyden-kinopremiery-vraceji-se-muzi-v-cernem-a-snehurka-v-podani-kristen-stewart
Kristen Stewart to po Twilight sáze nemá jednoduché ani v roli Sněhurky.
Herečce Kristen Stewart skončilo angažmá ve Twilight sáze. A co teď? Stewart musí filmový svět přesvědčit, že má i na jiné role. Dokázala to již v hudebním snímku The Runaways (2010), pojednávajícím o stejnojmenné dívčí kapele. Nyní ovšem přišla výzva o poznání větší, role Sněhurky, kterou na život a na smrt zkouší královna s tváří Charlize Theron. Fantasy drama Sněhurka a lovec (2012) příjemně překvapilo skvělou výpravou, jednotlivými scénami i hereckými výkony. Po Twilight sáze je to pro Kristen Stewart posun nejméně o jednu třídu výš. Film hodnotíme 85%, recenze naleznete zde.
22-tyden-kinopremiery-vraceji-se-muzi-v-cernem-a-snehurka-v-podani-kristen-stewart-1
Veronika Divišová, Ludvík Vaculík a jezevčík Hugo, to jsou ústřední postavy rodinného filmu Tady hlídám já.
A teď něco pro děti a rodiče. Juraj Šajmovič debutuje pohodovým rodinným snímkem Tady hlídám já (2012). Sympatické herecké obsazení nestojí jen na tvářích Vladimíra Javorského, Ivy Pazderkové nebo Simony Stašové. V dětské roli se totiž představila v celovečerním filmu debutující Veronika Divišová, která hýří přirozeností a suverenitou, což není tak obvyklé. Ve filmu se navíc představí i mluvící jezevčík Hugo, kterému propůjčil hlas Bohumil Klepl. Tedy jasná volba pro rodiče s dětmi! Recenze snímku Tady hlídám já si můžete přečíst zde.
22-tyden-kinopremiery-vraceji-se-muzi-v-cernem-a-snehurka-v-podani-kristen-stewart-2
Julie Delpy, scenáristka, režisérka a herečka ze snímku 2 dny v New Yorku.
Co všechno se může odehrát za 2 dny v New Yorku (2011)? Tak to vám názorně ukáže Julie Delpy, která tuhle bláznivou konverzační komedii napsala, zrežírovala a taktéž si v ní zahrála jednu z hlavních rolí. V předchozím snímku 2 dny v Paříži (2007) si užívala v hlavním evropském městě kultury, tentokrát dojde na světový New York. A když se k ní na návštěvu vypráví rodinní příslušníci z Francie, to si pište, že nezůstane jediná bránice v klidu. Ve své otevřenosti a místy nepatřičném humoru může komedie 2 dny v New Yorku konkurovat samotnému diktátorovi. Recenze filmu najdete zde.
22-tyden-kinopremiery-vraceji-se-muzi-v-cernem-a-snehurka-v-podani-kristen-stewart-3
Amerika, to je země, kvůli které hrdina filmu Turné opustil své nejbližší.
Snímek Turné (2010) se honosí nálepkou "film, který se objevil v soutěžní sekci festivalu v Cannes". A ne jen tak náhodou. Pro herce Mathieu Amalrica, který zazářil v komorním dramatu Skafandr a motýl (2007), je totiž Turné režijním debutem. A v Cannes byl snímek příznivě přijat cenou kritiků FIPRESCI, Amalric byl navíc coby debutant (!) ověnčen i metálem za režii. Příběh o muži, který obětuje svůj dosavadní rodinný i profesní život kvůli vysněné cestě do Ameriky, slibuje příjemnou podívanou pro všechny milovníky artových filmů. Recenze snímku si můžete přečíst zde.
Sledujte naše video s premiérami:
Přehled všech premiér naleznete ZDE.