Preview: Django Unchained

Preview: Django Unchained
preview-django-unchained-1
Začneme herci. Pro hlavní roli byli zvažováni Will Smith i Chris Tucker, nakonec si ale Djanga zahraje oscarový Jamie Foxx. Roli jeho učitele a lovce lidí si střihne Christopher Waltz. V rolích záporáků se tu objeví nejen Tarantinův oblíbenec Samuel L. Jackson, ale hlavně Leonardo DiCaprio, kterého bude zajímavé vidět pro jednou na opačné straně barikády. Kevin Costner měl hrát nemilosrdného trenéra gladiátorů, bohužel ale před nedávnem roli odmítl. Aktuálně je s rolí hodně spojován Kurt Russell, nic ale ještě není oficiální.
Děj je sympaticky tarantinovsky "jiný": Uprchlý otrok Django (Foxx) dostane příležitost trénovat s německým‚ lovcem lidí Christopherem Waltzem. Cvičení mu prospěje a stane se z něj prvotřídní zabíják. Poté se rozhodne své nově získané schopnosti využít proti Calinu Candiemu (DiCaprio), který drží jeho ženu. Calin je taktéž provozovatel netradičního zábavního parku, jež nabízí bílým otrokům možnost znásilnit černé prostitutky (hlídá je Samuel L. Jacskon) a nedobrovolné souboje mužů v aréně zvané Jáma.
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio ve filmu Počátek (2010) | Warner Bros.
Scénář si jako vždy napsal Quentin sám, takže se můžeme opět těšit na dlouhé dialogy plné nezapomenutelných hlášek a slovních přestřelek.
Americká premiéra Django Unchained je stanovena na 25. prosince 2012, což je datum toho největšího amerického svátku, kdy kina obvykle praskají ve švech. Nicméně i Jackie Brownová se začala promítat na Boží hod a nijak velkou finanční díru do světa neudělala. Snad si Django povede lépe.