Prequel Věci se začíná rýsovat

Prequel Věci se začíná rýsovat
Klid, není důvod k panice. Minimálně zatím se totiž zdá, že to tvůrci chytli za správný konec. Původně studio uvažovalo o remaku. Producenti se ale rozhodli bít za další díl. Jaký k tomu měli důvod? Dle jejich slov je původní film perfektní a natáčení remaku by proto bylo jako „malovat kopii Mony Lisy“. Páni, někdo v Hollywoodu zná i úctu ke klasikám, bravo! Argument naštěstí zafungoval a díky tomu se točí prequel, ve kterém se podíváme na úplně první setkání nezvykle přizpůsobivého mimozemšťana s lidmi.
Jaká jsou fakta? Snímek se jmenuje stejně jako originál, režíruje neznámý Matthijs van Heijningen Jr. a hlavní role se ujala Mary Elizabeth Winstead, kterou si mnozí vybaví jako ráznou dceru Johna McClanea ve Smrtonosné pasti 4.0 (její první oficiální fotku z filmu můžete vidět v hlavičce článku).
Studio již vypustilo i první plakát, v němž autoři sympaticky ctí poetiku původního filmu (pro srovnání přikládáme plakát ke Carpenterově Věci).
prequel-veci-se-zacina-rysovat-1
Potěší jak nelidská ruka u klečící postavy, tak hravý slogan „Není člověk. Zatím.“ Zdá se, že tvůrci prequelu myslí prohlášení o úctě ke klasice opravdu vážně. Tak snad se pokračování Věci podaří. Jak nám ukázala nejen původní Věc, ale i upířina 30 dní dlouhá noc, polární prostředí hororu zatraceně sluší.