Draculův bál se vydařil na jedničku!

Draculův bál se vydařil na jedničku!
Minule to byla takřka zoufalost – pár nevýrazných dekorací a zmatený doprovod, který zřejmě měl působit humorně (a nepůsobil). Zato akce na draculovské téma, to bylo jiné kafe. Již samotný prostor - kostel sv. Michaela Archanděla v Michalské ulici – byl naprosto geniální, a tím myslím GENIÁLNÍ kulisou pro gotický upírský horor. Pořadatelé si navíc nevystačili jen se samotnými klenutými stropy a dřevěnými lavicemi. Cesty lemovaly svíčky, na každém rohu čekal upír (někteří polehávali v rakvích), ohnivé plameny šlehaly na podiu a tentokrát (díky bohu) žádné rušivé efekty během projekce.
draculuv-bal-se-vydaril-na-jednicku-1
I bar si výrazně polepšil. Sice se opět podával (pokud mluvíme o alkoholu) pouze Jameson, ale něco takového je vzhledem k pořadatelům logické a pochopitelné. Klíčové bylo, že se tentokrát JCFC akce nespokojila s jedinou variantou nápoje. Jameson se podával nejen samostatně, ale i ve čtyřech drinkových verzích, plus byla pro nealko zájemce k dispozici Coca Cola. Milým, hravým detailem byly i česnekové čipsy. Skvělý nápad!
draculuv-bal-se-vydaril-na-jednicku-2
A co drhlo? Na baru se občas nestíhalo, ale budiž, dalo se to s jistou dávkou trpělivosti ustát (já si třeba kupoval – pro jistotu – hned tři drinky najednou). Za druhé bylo očividně mnohem více pozvaných, než míst k sezení. Během projekce se sice sál dostatečně vyčistil (Dracula očividně tolik divácky netáhl, jako Návrat), přesto pořád platí, že by možná nebylo na škodu zvážit dražší vstupné, díky kterému by se dal stanovat limit pro počet prodaných lístků.
Jameson Cult Film Club si každopádně zaslouží obrovský palec směrem vzhůru. Po rozpačitém Návratu si pořadatelé dali opravdu záležet, naslouchali „zlým jazykům“ a vytasili se s takřka dokonalou filmovou akcí. Doufejme, že v téhle kvalitě se bude i nadále pokračovat. Osobně už se nemůžu dočkat!