Sběratelský ráj #3

Sběratelský ráj #3
sberatelsky-raj-3-5
V hitovce Já, robot si Will Smith nadšeně hýčkal odlschool tenisky. Zatímco ty dnes seženete na každém rohu, pořídit stylový kabát, ve kterém hlavní hrdina bojoval s armádou rudookých robotů, to už je horší. Pokud máte přebytečných cca 2700, můžete nakupovat v internetovém obchodě SouthBeachLeather. Za kopii originálu to není zas tak hrozná pálka a co si budeme povídat, vypadá i po letech zatraceně dobře. Pokud máte nějaký jiný oblíbený vršek, i to by neměl být problém. Na SouthBeachLeather se dušují tím, že dokáží (podle fotky) udělat kopii čehokoli.
A teď něco pro odvážlivce. Vaší přítelkyni to asi připadat vtipné nebude, vaši rodiče budou omdlévat, lidé na ulici se vás možná budou bát a je dost pravděpodobné, že budete čelit nařčení z pohoršování. ALE, u lidí, kteří vědí, budete mít neskonalý respekt! Bláznivá komedie Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj. nestárne. Sacha Baron Cohen si vyhrál nejen s charakterem postavy, ale i s jejím šatníkem. Největším kultem se zcela po zásluze se staly Boratovy plavky „Mankini“. Tak co pánové, máte dost odvahy na to projít se po pláží po „boratovsku“? 345 korun je za takovou blbinu symbolická částka.
Finančně nejnáročnější položkou třetích tipů jsou šachy Harryho Pottera. Šachy nebo šach (z perského šáh, panovník) vznikly v 15. století v jižní Evropě úpravou perské hry šatrandž, následníka staré indické hry čaturanga. Tato populární hra se dá koupit v různých originálních baleních – nejznámější je zřejmě speciální „skleničková“ edice pro pijácké večery (nicméně, celou hru si v jejím případě pamatuje málokdo). Pro filmové nadšence jsme vybrali limitovanou potterovskou edici The Final Challenge Chess Set, která vyjde na nemalých 10 tisíc korun. Není to levná sranda, ale podobné šachy stoprocentně žádná návštěva nepřehlídne. Jen se s nimi možná budete bát hrát:)
A nakonec malý dárek fanouškům mafiánských filmů. Pokud žánr milujete a nemáte ve videotéce ještě Zjizvenou tvář, Casino a Amerického gangstera (styďte se!), čas to napravit. Šestidisková DVD kolekce Ultimate Gangster Collection nabízí každý film v nadupané bonusové edici, kde nechybí alternativní a vystřižené scény, komentáře tvůrců, dokumenty o natáčení a řada dalších materiálů. To vše společně s originální krabičkou na cigarety, díky které dostanou „mafiánské filmové večery“ tu správnou atmosféru. A cena? Za tisícovku na EzyDVD – nabídka, kterou nelze odmítnout.