Sběratelský ráj #2

Sběratelský ráj #2
sberatelsky-raj-2-4
Top Gear je celosvětový fenomén. Je to zasloužené – seriál je koncepčně výborně řešený, informace vyvažuje humorem, pomáhá si sympatickými (a především sehranými) moderátory a sype jeden nápad za druhým. Především pak v oblasti soubojů, kdy přichází ke slovu opravdu šílené nápady. A pak je tu samozřejmě legenda Stig. Řidič, který dokáže zajet cokoli v nejlepším čase, aniž by prozradil svou identitu.  Fanoušci Top Gearu by si měli dát stranou dva tisíce. Příští měsíc je budou potřebovat. Na EzyDVD bude k dostání edice Top Gear: The Challenges 1-4 - Limited Edition, která na 6ti DVD nabídne ty nejlepší výzvy a k tomu jako bonus sběratelské balení v podobě sošky samotného Stiga. To už stojí za hřích.
Kauzy z Bostonu u nás spíše prošuměly. I přes lákavé upoutávky a povedený dabing (!) se Primě nepodařilo povedený právnický seriál ze stáje Davida E. Kelleyho (Ally McBealová) českým divákům prodat. Je to rozhodně škoda, protože jde o jednu z nejlepších ukázek žánru dramedy (drama – comedy). Pokud patříte k těm šťastnějším, kteří seriál zaregistrovali, nepochybně znáte jednu z klíčových kulis – balkon. Ústřední duo Alan a Danny na něm na konci každého dílu sedí na stylových křeslech a shrnují  události dílu. Ona křesla se jmenují Bubble Club a jsou představitelem takzvaného nového konceptu plastového nábytku. Jedno stojí skoro 12 tisíc, takže nejde o žádný levný kus nábytku. Stylovka je to nicméně pěkná.
Hračka Knight Rider nic extra neumí (nadšenci do autíček by mi nepochybně dokázali lehce vyjmenovat deset technicky promakanějších kousků). Jenže Knight Rider, to je srdeční záležitost. A navíc – v rámci fanouškovství – umí hračka vše, co si srdce nadšence žádá. Auto je na dálkové ovládání, nezbytnou součástí je přední červené jezdící osvětlení a funkce Turbo-Boost, díky které dosahuje Kitt velké rychlosti. A samozřejmě nemůže chybět tlačítko, které Kitta rozmluví. To vše za dva tisíce – berte, nebo nechte být.
Že bude Počátek jedním z nejlépe hodnocených filmů roku, o tom pochyboval málokdo. Ani ten největší optimista ale nevěřil, že Nolanova „chytrá scifi“ vytáhne z diváků celosvětově tři čtvrtě miliardy. Někdo zkrátka umí. Vzhledem k obřímu úspěchu se přirozeně chystá speciální  combo edice (tedy Blu-ray + DVD). Obal bude mít podobu „uspávacího“ kufříku a vedle filmu a kupy bonusů nabídne Cobbovu káču, manuál, jak si „snové“ zařízení sestavit a několik pohlednic. U nás to zatím vypadá na docela mastnou záležitost (na Filmcity se předběžně mluví o 1619 Kč), takže pokud oželíte cz podporu, dá se tahle edice sehnat v Británii za přijatelnější polovinu.