Kinocast: Vládci kovového chaosu. Doporučujeme nejlepší metalové filmy od Mayhem po Vitacit

Kinocast: Vládci kovového chaosu. Doporučujeme nejlepší metalové filmy od Mayhem po Vitacit
Lords of Chaos (2018) | Front Row Filmed Entertainment
Došlo samozřejmě na hraný film Vládci chaosu, který zpracovává historii norských extrémních kapel Mayhem a Burzum do brutálního true crime thrilleru. „Svým způsobem je to zklamání, protože to příliš doslovně pracuje s mýtem obou kapel. Ale nedovedu si představit, jak by tohle téma šlo pojmout poctivě,“ říká Karel.
Vládci chaosu
Vládci chaosu (2018) | Festival otrlého diváka
Kromě hraničních metalových žánrů jsme si posvítili i na uznávaný dokument Metallica: Some Kind of Monster. „Vůbec nechápu, proč to Metallica pustila ven, protože její členové v tom dokumentu vypadají opravdu nevábně,“ kroutí hlavou Karel. „Pro fanoušky Metallicy je to asi hodně nepříjemná záležitost, ale jinak je to skvělá zábava,“ dodává Tonda.
Anvil! The Story of Anvil
Anvil! The Story of Anvil (2008) | David Magdael & Associates, Inc.
Vzpomněli jsme si i na českého zástupce – osmdesátkový snímek o drobné kriminalitě a koncertě kapely Vitacit na Jižním Městě Horká kaše. A nemohli jsme vynechat ani výtečný animovaný seriál Metalocalypse. „Jsou v něm vtipně zveličené všechny pozitivní i negativní znaky metalového mýtu,“ rozplývá se Tonda.

Kinolog: Avatar 2 je nejlépe udělaný film všech dob. Proč to většina lidí neuvidí?

Po 13 letech přichází pokračování 3D sci-fi Avatar. Je podobně technicky revoluční jako jednička, ale rozdílů si všimne jen trénované oko. Nadšení brzdí, že i druhý díl vychází z podobně problematických dějových konceptů.