Disney dál dojí Star Wars. Tentokrát seriálem o vedlejší postavě z vedlejšího filmu

Disney dál dojí Star Wars. Tentokrát seriálem o vedlejší postavě z vedlejšího filmu
Andor | Disney
Seriál Andor je prequelem prequelu, což v praxi znamená, že se odehrává před událostmi filmu Rogue One, který se zase udál před Epizodou IV. Titulním hrdinou je Cassian Andor (Diego Luna), jehož jsme poznali právě v Rogue One. Trailer ukazuje také návrat Foresta Whitakera v roli Gerrera.
Andor
Na oficiálních stránkách Disney+ je oficiální popis příběhu velmi strohý. V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu povstání. Z dřívějších zpráv nicméně víme, že show bude časově zasazena pět let před událostmi Rogue One a Andor se bude společně s Rebely coby tajný agent pokoušet získat jakékoli zbraně proti Impériu.
Pokud budeme vycházet ze samotné upoutávky, čekají nás politické hry, velkolepá výprava a hodně exteriéru (Andor působí z traileru výpravněji a o něco méně digitálně než předchozí Star Wars seriály) a temnější pojetí. Andor nabídne v první sérii 12 hodinových epizod, a přestože ještě nikde nebyl uvedený byť jediný díl, studio již potvrdilo natáčení druhé řady.
Andor
Andor

Kinobox: Tento film není o Vietnamu, je to Vietnam. Hotová apokalypsa!

Do kin přichází po letech nejslavnější protiválečný film všech dob – Apocalypse Now. Tento sestřih má 183 minut a odpovídá nejvíc tomu, čeho chtěl dosáhnout režisér Francis Ford Coppola. Takové dílo by dnes už nemohlo vzniknout.