Trailer k novému Mission: Impossible unikl na internet. Nekonečně odkládané pokračování strká do kapsy veškerou akční konkurenci

Trailer k novému Mission: Impossible unikl na internet. Nekonečně odkládané pokračování strká do kapsy veškerou akční konkurenci
Mission: Impossible Odplata - První část | Paramount Network
UPDATE – trailer je již online
Dvacet šest let po premiéře prvního dílu Mission: Impossible se mnoho věcí nezměnilo. Tom Cruise je stále nejběhavějším a také nejšílenějším hollywoodským hercem/kaskadérem a jeho charakter Ethan Hunt v kinech pravidelně dokazuje, že James Bond už možná není nejstylovějším agentem kinematografie. Šestý díl s podtitulem Fallout měl premiéru před čtyřmi lety a Christopher McQuarrie od té doby chystá hned dvě pokračování, která vinou koronaviru či náročných kaskadérských sekvencí vznikají déle, než by bylo zdrávo.
Fanoušci a fanynky série se totiž pod návalem nových zákulisních záběrů, na nichž Tom Cruise popírá nejen svůj věk, nýbrž i pud sebezáchovy, nemohou dočkat. A nyní jim studio Paramount nechtěně naservírovalo dárek v podobě uniklého traileru, který během pár hodin rezonuje po celém internetu. S velkou pravděpodobností jde o upoutávku, již nedávno zhlédli návštěvníci letošního CinemaConu v Las Vegas, a dle twitterového účtu Filmwrap bude trailer pouštěný divákům a divačkám v kinech před filmem Top Gun: Maverick, který startuje již tento týden.
Tom Cruise
Tom Cruise | Paramount Network
Dvouminutové video je prostoupené jednak tajemným projevem navrátilce Kittridge (Henry Czerny), jenž vzývá možnost „kontrolovat koncepty dobra a zla“ a Huntovi doporučuje vybrat si stranu. A jelikož Ethan pochopitelně brojí proti teroristům sveřepěji než celá americká armáda, opět nás čeká smršť velkolepé akce ve všemožných klimatických podmínkách.
Větší část upoutávky se obejde bez mluveného slova a vidíme jen sled pompézních a precizně vypulírovaných záběrů z lesů, pouští, vlaků, ponorek, turistických pamětihodností, metropolí i strmých skalisek, kde si Tom Cruise zase jednou pojišťoval svou pozici krále hollywoodské akce. O příběhu se nedozvíme věru nic a dlouhých čtrnáct měsíců před tuzemskou premiérou to ani nevadí. Stačit musí vědomí, že i sedmá část Mission: Impossible s celým názvem Mission: Impossible – Odplata, první část vypadá famózně a že McQuarrie, jenž natočil už kritikou velebené filmy Národ grázlů a Fallout, úspěšně hledá stále další vizuální atrakce, jimiž by veškeré akční konkurenci ukázal záda.
V náznacích se představují nejen staří známí jako Simon Pegg, Ving Rhames, Vanessa Kirby či Rebbeca Ferguson, ale také očekávaní herečtí novicové Hayley Atwell, Shea Whigham nebo Pom Klementieff. Nejen tento úctyhodný herecký ansámbl zaručuje velkou filmovou událost. Že půjde o vrcholný moderní blockbuster s plynem neustále na podlaze a s rozmanitější akcí než v Johnu Wickovi, přímo stříká z každé sekundy materiálu.
Mission: Impossible Odplata – první část
Mission: Impossible Odplata – První část | Paramount Network
13. července 2023 se máme na co těšit. Kdo trailer zatím zhlédnout nestihl, tomu jej asi nejvíce přiblíží twitterový příspěvek uživatelky Courtney Howard: „Sex je skvělý, ale viděli jste trailer na Mission: Impossible – Odplata, první část?“