Je to oficiální: Novým Highlanderem se stane hlavní hvězda Zaklínače

Je to oficiální: Novým Highlanderem se stane hlavní hvězda Zaklínače
Zaklínač (2019) | Netflix
Mluvilo se o tom už v polovině loňského roku, nyní je to ale konečně potvrzené. Henry Cavill, hvězda komiksových filmů stáje DC a fantasy seriálu Zaklínač, si zahraje v remaku kultovní akční fantasy Highlander. 38letý Brit ztvární ústřední postavu, nesmrtelného skotského horala Connora MacLeoda. Obsazení dalších herců zatím nebylo oznámeno. Scénář napíše Kerry Williamson (Vražedná hra, 7 životů). Režírovat bude Chad Stahelski, specialista na akční filmy, zodpovědný za úspěšnou sérii o Johnu Wickovi. Natáčení ambiciózní nové verze by mělo začít už během letošního roku.
Henry Cavill
Muž z oceli
V původním snímku MacLeoda ztvárnil Christopher Lambert. Jeho mentora Ramireze si zahrál Sean Connery a nelítostného soupeře Kurgana démonický Clancy Brown.
Highlander
Sean Connery a Christopher Lambert – Highlander | 20th Century Fox
Film se kromě vynikající zápletky o skupině nesmrtelných bojovníků, kteří procházejí stoletími a bojují spolu navzájem, dokud nezůstane pouze jeden z nich, proslavil také díky písničkovému soundtracku od legendární rockové kapely Queen. Žánrová klasika z roku 1986 se dočkala čtyř špatných pokračování a jednoho ucházejícího souvisejícího televizního seriálu.