Kultovní filmové monstrum Pumpkinhead dostane nové zpracování. Má nadchnout praktickými efekty

Kultovní filmové monstrum Pumpkinhead dostane nové zpracování. Má nadchnout praktickými efekty
Démon pomsty | United Artists
Remake hororové sci-fi Pumpkinhead, u nás distribuované pod názvem Démon pomsty, má hotový scénář a fanoušci se mohou těšit. Snímek z roku 1988 natočil legendární mistr speciálních efektů Stan Winston, jenž získal čtyři Oscary a stál za triky v takových progresivních velkofilmech jako Věc, Terminátor a Jurský park. Šlo o jeho režijní debut, v němž se Lance Henriksen představil jako truchlící otec, jenž vykonává pomstu na synových vrazích pomocí čarodějně vzkříšeného démona. Toto děsivé monstrum se ale začíná rychle vymykat kontrole a mrtví přibývají.
Přestože během původního uvedení v kinech vůbec nezabodoval a při
Démon pomsty
Démon pomsty | United Artists
rozpočtu 4,4 milionu dolarů si připsal jen 3,5 milionu, Démon pomsty se stal kultem po vydání na VHS a díky reprízám na kabelových televizích. Fandové našli zalíbení v kvalitních praktických efektech i napínavém příběhu a došlo také na pokračování. Démon pomsty II: Krvavá odplata dorazil roku 1994 a po přelomu tisíciletí přišly ke slovu ještě dva televizní filmy s českými názvy Démon pomsty (2006) a Démon pomsty: Krvavá lázeň (2007).

Nový Démon pomsty má napravit reputaci

Žádný z následovníků se ovšem nedočkal úspěchu jedničky, což nyní hodlá napravit producent Peter Block (Dům na konci ulice, série Saw). Ten už roku 2016 oznámil nový start série, který napíše scenárista Nate Atkins. Podle webu Bloody Disgusting je Atkins se svou prací hotový a vše bude nyní směřovat k oznámení režiséra a hereckých tváří.
O novou verzi Démona pomsty se postará studio Paramount Player, které se v minulých letech etablovalo svou hororovou tvorbou. Na svědomí má například poslední příspěvek do sérieParanormal Activity s podtitulem Next of Kin a ve výrobě jsou očekávané projekty jako pokračování oceňovaného hororu Sirotek či prequel nedávného Řbitovu zviřátek.
Démon pomsty
Démon pomsty | United Artists
Monstrum Pumpkinhead patří k těm nejvíce ikonickým, jaké se kdy podívalo na stříbrná plátna. A jelikož vedle Vetřelců a Predátorů spíše upadá v zapomnění, nové zpracování pro moderní publikum nezní jako úplně zbytečný nápad. Block navíc slíbil, že bude ctít Winstonovu práci a snímek zůstane u praktických efektů, z čehož by měli mít fanoušci originálu radost.