Trailer: Seznamte se s filmem, který se pokusí bojovat o pozici nejpůsobivějšího akčňáku roku

Trailer: Seznamte se s filmem, který se pokusí bojovat o pozici nejpůsobivějšího akčňáku roku
One Shot | Signature Films
V prvé řadě bezpochyby sehraje v příběhu roli nějaký důležitý výstřel (buď v úvodu, nebo při finálním zúčtování s padouchem). Současně ale název One Shot odkazuje i na scény točené na jeden záběr, tedy bez střihu. Jde o technicky velmi náročné, ale divácky ohromně vděčné momenty. Prakticky každý pořádný akční film se nyní s něčím takovým snaží vytasit, a i když si občas pomáhá neviditelnými střihy (viz dechberoucí prostřední pasáž ve Vyproštění), faktem je, že takový moment zkrátka udělá dojem. A nemusí jít nutně jen o akci. Například klasik Brian De Palma si na záběrech bez střihu vyloženě udělal renomé, málokdy se u něj dělo něco vyloženě akčního.
V posledních letech si nejvíce pozornosti urval válečný snímek 1917 Sama Mendese, který se tváří jako natočený na jeden záběr, ale ve skutečnosti obsahuje 34 střihů (což je pořád obdivuhodné číslo – klipaři často něco takového využijí v jedné minutě). Nyní přichází akčňák One Shot a slibuje, že je na jeden záběr celý.
One Shot
Elitní jednotka Navy SEAL, již vede Jake Harris (Adkins), se na tajné misi, jejímž cílem je převézt vězně z utajovaného ostrovního vězení CIA, ocitne v pasti, když na ni při pokusu o záchranu téhož vězně zaútočí povstalci.
Osobně bych příliš nesázel na to, že skutečně půjde o podívanou na jediný záběr, ale pořád je zajímavé sledovat podobný projekt, kdy herci musí ve správný moment reagovat, přesouvat se a do toho zvládat akční pasáže.
Snímek natočil béčkař James Nunn, který se s Adkinsem již několikrát na place sešel. Výsledkem byly ucházející akčňáky (Voják 5, Hra o všechno). Uvidíme, zda ho podobně drzý projekt konečně vystřelí mezi áčkaře. Přál bych mu to už kvůli Adkinsovi, který by si pořádný vlastní hit zasloužil.
Na odpověď nebudeme čekat dlouho. One Shot má premiéru 5. listopadu.
One Shot
One Shot