Jaký je podle Stevena Spielberga nejhorší film o Indiana Jonesovi?

Jaký je podle Stevena Spielberga nejhorší film o Indiana Jonesovi?
Indiana Jones a chrám zkázy | Lucasfilm Ltd.
Steven Spielberg je pionýrem hollywoodských letních blockbusterů a mezi jeho největší úspěchy patří bezpochyby série Indiana Jones. Harrison Ford coby neohrožený archeolog poprvé zapráskal bičem před čtyřiceti lety a aktuálně probíhají práce už na pátém celovečerním filmu, který nově vzniká pod vedením režiséra Jamese Mangolda. Ten přebírá prestižní štafetu právě po Spielbergovi, jenž natočil předchozí čtyři díly: Dobyvatele ztracené archy, Chrám zkázy, Poslední křížovou výpravu i Království křišťálové lebky. A jako hlavní tvůrce série má tedy plný nárok na vyhodnocení, který 'Indy' je podle něj tím nejméně povedeným.
Odpověď na záludnou otázku poskytla dokumentaristka a filmařka Susan
Kate Capshaw, Harrison Ford, Ke Huy Quan
Indiana Jones a chrám zkázy | 1984 Lucasfilm Ltd.
Lacy, která legendárního režiséra vyzpovídala pro dokument od HBO s příznačným názvem Spielberg. Jí se tvůrce Čelistí a Jurského parku svěřil, že jeho nejméně oblíbeným příspěvkem do dobrodružství Indiana Jonese je Chrám zkázy, který dorazil roku 1984 jako první pokračování veleúspěšných Dobyvatelů.
Mnoho diváků možná překvapí, že Spielberg nejmenoval nejvíce kontroverzní a rozporuplně přijímané Království křišťálové lebky, avšak jeho volba má zřejmé opodstatnění. Chrám zkázy vznikal v době, kdy on i jeho parťák a producent George Lucas procházeli vyloženě krizovými životními etapami. Lucase opustila manželka a Spielberg si sahal hluboko do svědomí kvůli tragické nehodě při natáčení jím produkované Zóny soumraku, během níž zemřela trojice herců včetně dvou dětí. Film tedy odráží jejich tehdejší deprese a je zřejmé, že na něj konkrétně Spielberg zkrátka nerad vzpomíná.
Chrám zkázy, při jehož tvorbě ovšem režisér potkal svou životní lásku a partnerku Kate Capshaw, se ostatně dočkal podstatně vlažnějšího přijetí od kritiků a je všeobecně považován za nejslabší část staré trilogie. Království křišťálové lebky, uvedené dlouhých devatenáct let po třetím dílu, následně žezlo 'nejméně oblíbeného filmu série' převzalo, ale sám Spielberg si jej podle všeho váží více než potemnělé a akčnější dvojky.
Indiana Jones a chrám zkázy
Indiana Jones a chrám zkázy | film.org.pl
Jaký je podle vás nejméně povedený snímek populární série?