TOP kina ČR: Je tu nový víkendový rekord. Komedie o krizi středního věku Prvok, Šampón, Tečka a Karel pokořila marvelovskou superhrdinku

TOP kina ČR: Je tu nový víkendový rekord. Komedie o krizi středního věku Prvok, Šampón, Tečka a Karel pokořila marvelovskou superhrdinku
Prvok, Šampón, Tečka a Karel | BontonFilm
5. BLACK WIDOW (země vzniku: USA)
Scarlett Johansson
Tržby 1 milion 633 tisíc KČ / návštěvnost 9.504 diváků / 45 kin
Komiksové superhrdince Black Widow patří po čtvrtém víkendu od uvedení do tuzemských kin pátá příčka. Dlouho očekávaná marvelovka se Scarlett Johansson v hlavní roli má za necelý měsíc na kontě přes 202 tisíc diváků a 34 milionů korun, což z filmu dělá druhý komerčně neúspěšnější titul žebříčku Top 20 tohoto roku. Těsně za Black Widow jsou Matky a před ní Šarlatán s Ivanem Trojanem, který měl nicméně premiéru už loni a v žebříčku je 50 týdnů.

4. CROODSOVI: NOVÝ VĚK (USA)
Croodsovi: Nový věk
Tržby 1 milion 913 tisíc KČ / návštěvnost 12.862 diváků / 110 kin
Rodinný animák Croodsovi 2 má pomyslnou bramborovou medaily. Pravěká rodina ve svém filmovém pokračování přitáhla do českých kin za necelé dva týdny přes 35 tisíc diváků. Tržby činí přes 5 milionů korun.

3. GUMP - PES, KTERÝ NAUČIL LIDI ŽÍT (Česká republika)
Gump - pes, který naučil lidi žít
Tržby 2 miliony 606 tisíc KČ / návštěvnost 16.943 diváků / 110 kin
Zvířata ve filmech táhnou. Rodinný příběh Gump si políčil na psy v hlavní roli, pořídil jim atraktivní dvounohé přátele a za nacelé dva týdny na novinku režiséra F.A. Brabce přišlo přes 72 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali skoro 11 milionů korun.

2. EXPEDICE: DŽUNGLE (USA)
Tržby 3 miliony 529 tisíc KČ / návštěvnost 20.833 diváků / 132 kin
Disneyho novinka inspirovaná populární atrakcí známého parku skončila těsně pod vrcholem. Dwayne Johnson ani Emily Blunt pod taktovkou všemocného studia prvenství nezařídili a museli se sklonit před komediálními gagy z České republiky od absolventa FAMU, který přesedlal na literární dráhu.

1. PRVOK, ŠAMPÓN, TEČKA A KAREL (Česká republika)
Prvok, Šampón, Tečka a Karel: trailer | Bontonfilm
Tržby 15 milionů 203 tisíc KČ / návštěvnost 96.819 diváků / 232 kin
Filmová adaptace knihy Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel byla již delší dobu před uvedením žhavým adeptem na divácký hit léta. Distributor snímek nasadil ve spolupráci s kinaři na 232 míst v republice, což je nevídané číslo. Taktika zafungovala a z "Prvoka" se stal rekordman premiérového víkendu za rok 2021, když pokořil dosavadní prvenství Black Widow (71.808 diváků a 12 milionů korun za první víkend). "Chlapská záležitost" se sympatickými a trpícími hrdiny v hlavních rolích stojí na komediálních / mimoňských scénkách, žádný návod na život a řešení krizí však nenabízí. Uvidíme, jak se v konečném kinosouboji "Prvok" popere s Matkami, které mají na kontě přes 220 tisíc diváků a cílí naopak na ženské publikum.

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.

Hynek Čermák, Martin Hofmann, Martin Pechlát, David Švehlík
Prvok, Šampón, Tečka a Karel | BontonFilm
Distributor snímku Prvok, Šampón, Tečka a Karel, společnost Bontonfilm do naší redakční soutěže věnoval 5 knižních předloh k filmu a 5 x 2 vstupenky do sítě multikin CineStar.
Co musíte udělat pro to, abyste měli šanci dosáhnout na výhru? Napište 3 nové komentáře k filmům / seriálům / pořadům z databáze Kinobox.cz (delší než 250 znaků) a na e-mail soutez@kinobox.cz (předmět: "prvok") zašlete váš nickname. Uzávěrka soutěže je v pondělí 9. září 2021 ve 10:00. Pětice vylosovaných se může těšit na výše uvedené ceny.