Tvůrci Indiana Jonese přišli s kreativním řešením, jak 'omladit' zestárlého Harrisona Forda

Tvůrci Indiana Jonese přišli s kreativním řešením, jak 'omladit' zestárlého Harrisona Forda
Indiana Jones a Království křišťálové lebky | Paramount Network
Indiana Jones 5 je jedním z nejsledovanějších filmových projektů příštích let. Slibované završení ikonické série, která odstartovala už před čtyřiceti lety, vrátí na scénu Harrisona Forda v roli odvážného archeologa s bičem a kloboukem. Nový režisér James Mangold (Logan: Wolverine) se však musí vypořádávat s faktem, že hlavnímu herci už táhne na osmdesát a že nebude schopen předvádět kaskadérské kousky, jaké s gustem zvládal ještě v Království křišťálové lebky.
Neobvyklé řešení, k němuž se tvůrci v tomto směru uchýlili, nyní odhalují dvě nové fotografie, které od pondělka kolují na Twitteru. Je na nich vidět, jak Fordův kaskadér nosí masku s hercovým mladším obličejem - a to pochopitelně naznačuje další zajímavou věc, tedy že se ve filmu možná dočkáme flashbacků, jež nás zavedou zpět do Indyho minulosti.
Vzhledem k pokročilému věku slavného herce je takový proces zřejmě nevyhnutelný, byť Ford ještě v nedávném blockbusteru Blade Runner 2049 dokázal, že se stále udržuje v obdivuhodné fyzické formě. A že bude s velkou pravděpodobností stále schopen zvládnout některé lehčí akční pasáže. Na dalších uniklých fotografiích ostatně můžeme vidět, že Ford už možná zaujímá více 'dědečkovský' postoj, než se na akčního hrdinu sluší, ale ve svém ikonickém kostýmu stále neztrácí charisma.
Nikdo samozřejmě nemůže s jistotou říci, zda se opravdu dočkáme flashbacků a mladší verze Indyho, ale používání na první pohled přesvědčivé masky tyto spekulace zkrátka přiživí. A společně s nimi také dohady, že páté dobrodružství se více upne k poetice původní trilogie, přičemž jiné fotografie kulis naznačují nejsilnější propojení s Poslední křížovou výpravou. Natěšení každopádně narůstá každým dnem a fanoušci Indiana Jonese se jistě nemohou dočkat, jak velké završení dopadne a jakým směrem se vydá.