Před patnácti lety jsme žasli nad její krásou a sexy postavou. Dnes už ale hvězda Fantastické čtyřky a drsného Sin City hraje jen v podřadných filmech a seriálech

Před patnácti lety jsme žasli nad její krásou a sexy postavou. Dnes už ale hvězda Fantastické čtyřky a drsného Sin City hraje jen v podřadných filmech a seriálech
Sin City - město hříchu (2005) | 2005 Dimension Films
Když se v roce 2005 objevilo v kinech první Sin City Roberta Rodrigueze, většina diváků byla nadšena především z úchvatně vypadající novátorské komiksové stylizace. Zejména mužská část publika ovšem velmi pozitivně přijala rovněž obsazení tehdy 24leté Jessicy Alba do role Nancy Callahanové, dívky, kterou v dětství drsný detektiv John Hartigan (Bruce Willis) zachránil před zvrhlým Žlutým parchantem (Nick Stahl).
Jessica Alba
Jessica Alba | 2005 Dimension Films
Málokdo tehdy přehlédl její krásu a sexy postavu, kterou ve filmu při svém "tanečním" výstupu náležitě předvedla. A přestože byla adaptace komiksu Franka Millera plná hollywoodských hvězd (Mickey Rourke, Clive Owen, Elijah Wood, Benicio Del Toro), do té doby nepříliš známá mladá herečka se díky svým půvabům mezi nimi rozhodně neztratila.
Jessica Alba
Jessica Alba | 2005 Dimension Films
Ještě tentýž rok si pak zahrála v dalším velkém a očekávaném snímku, jímž byla opět komiksová adaptace, tentokrát však šlo o rodinně zacílenou Fantastickou čtyřku. V té Alba ztvárnila jednu z titulní postav, superhrdinku Invisible Woman. I v tomto případě však její nepřehlédnutelná krása přebila její poněkud vlažné herecké schopnosti.
Jessica Alba, Ioan Gruffudd
Fantastická čtyřka: Silver Surfer
Čerstvá čtyřicátnice Alba následně hrála i v pokračováních obou filmů a s Robertem Rodriguezem posléze spolupracovala ještě na několika dalších titulech (Machete, Machete zabíjí, Spy Kids 4D: Stroj času). Během následujících patnácti let se objevovala v komediích (Zbouchnutá, Guru lásky, Fotři jsou lotři), romantických filme (Na sv. Valentýna) i v thrillerech či hororech (Oko, Vrah ve mně). V ničem se už ale výrazněji neprosadila a její rychle nabytá sláva proto už pouze klesala.
Guru lásky
Guru lásky | Paramount Network
Poslední velkým filmem, v němž se objevila, a který se promítal i v domácích kinech, byl Mechanik zabiják: Vzkříšení. Tam si zahrála přítelkyni Jasona Stathama, ovšem ani role v tomto snímku pro její hereckou kariéru nepředstavovala žádný zlom. Od té doby už účinkovala jen v pár snímcích, z nichž většina byla určena přímo pro videotrh.
Jessica Alba, Jason Statham
Mechanik zabiják: Vzkříšení
Aktuálně hraje jednu ze dvou ústředních hrdinek v seriálovém spin-offu populární akční série Mizerové nazvaném Policajtky z L.A. Ani ten však hereččinu uvadající kariéru pravděpodobně nespasí.
Policajtky z L.A.
Policajtky z L.A. | Jerry Bruckheimer Television