Netflix nám rozdá karty. Seriálová verze populární hry Magic: The Gathering bude dalším projektem studia

Netflix nám rozdá karty. Seriálová verze populární hry Magic: The Gathering bude dalším projektem studia
Magic: The Gathering | Wizards of the Coast
Magic the Gathering vyšla v roce 1993, kdy ji vydala firma Wizards of the Coast v USA a rychle se rozšířila do většiny světa. V České republice se prodává od roku 1994. Autorem hry je matematik Richard Garfield. V roce 1996 byl zaveden systém profesionálních turnajů DCI, pomocí něhož si mohli změřit své síly hráči z celého světa. V roce 2002 byla vydána online verze Magic: The Gathering Online, umožňující hrát hru a vyměňovat si karty hráčům z celého světa po Internetu.
Princip hry pracuje s tím, že každý z hráčů hraje se svým vlastním balíčkem karet, který je u každého hráče jiný, neboť si ho sestavuje z karet, které koupí nebo vymění s jinými hráči. Jednotlivé karty mají mezi hráči různou cenu – karta je tím dražší, čím silnější je ve hře a čím menší počet těchto karet se vytiskl. Není však možné vyhrát jen díky nákupu těch nejdražších a nejlepších karet; jednotlivé karty v balíčku spolu musejí spolupracovat a navíc každý balíček je proti některým balíčkům silný a proti jiným zase slabý. Každý hráč v Magic: The Gathering představuje čaroděje-sférochodce (planeswalkera), který se snaží udolat nepřátelského čaroděje pomocí různých nestvůr a kouzel, které představují karty v jeho balíčku.
netflix-nam-rozda-karty-magic-the-gathering-je-jejich-dalsim-projektem
Magic: The Gathering | Netflix
Na výrobě seriálu se podílí vedle Neftlixu i společnost Hasbro a animace se ujmou studia Bardel Entertainment a Octopie Network. Bratři Russovi se v oficiálním prohlášení nechali slyšet, že jsou velkými fanoušky i hráči této hry a že seriál je pro ně srdeční záležitostí. Autory scénáře jsou Henry Gilroy a Jose Molina.
"Spolupráce s Joem a Anthonym, Netflixem a Wizards of the Coast na společném projektu je pro naše studio pocta," uvedl ředitel Octopie Network Isaac Krauss. "Naším cílem není jen vyprávět zajímavý příběh, ale zároveň posunout i samotnou animaci na další úroveň. Seriál bude pracovat s několika žánry, bude to mix thrilleru, hororu a dramatu s postavami, které nejsou pro animaci příliš typické."
Seriál Magic: The Gathering bude cílit na dospělé publikum a hráče této hry, bude pracovat s již existujícími postavami a světem co nejvěrnějším karetní předloze.
Děj seriálu nicméně nastíněn nebyl, stejně jako datum premiéry. Z dříve publikovaných zpráv však víme, že autoři půjdou vlastní cestou a vymyslí si vlastní příběh. V centru dění budou každopádně v úvodu zmínění čarodějové -sférochodci.