Oblíbený společenský román opět ovládne televizní obrazovky, tentokrát však v seriálové podobě

Oblíbený společenský román opět ovládne televizní obrazovky, tentokrát však v seriálové podobě
Velký Gatsby (2013) | Warner Bros.
Román Velký Gatsby je jedním ze základních kánonů světové literatury a považuje se za dokonalé dílo ztvárňující tzv. "jazzový věk", který vládl na středoamerickém kontinentu v prvních desetiletích minulého století.
Vyprávění, kterým nás provází mladý Nick Carraway, jenž přijíždí do New Yorku, aby si zde na burze vydělal nějaké peníze a během toho se setká nejen se svou sestřenicí, ale také se záhadným mužem Gatsbym, zná snad každý, kdo si prošel základní školou. A pokud jste se s příběhem nesetkali v knižní podobě, tak vám jistě neunikla jeho stejnojmenná filmová adaptace z roku 2013, kde se v hlavních rolí objevili šarmantní Leonardo DiCaprio a Tobey Maguire.
oblibeny-spolecensky-roman-opet-ovladne-televizni-obrazovky-tentokrat-vsak-v-serialove-podobe-4
Velký Gatsby (2013) | Warner Bros.
Nyní přichází nová vlna, která tato úspěšný román čeká. Tentokrát se dle internetového magazínu The Hollywood Reporter dočkáme minisérie, na jejíž obsazení už se pomalu ale jistě vyhlašuje konkurz. Bez zajímavosti pak není určitě to, že tvůrci spolupracují s Fitzgeraldovou pra-pravnučkou, která bude na celou tvorbu seriálu dohlížet z pozice konzultanta.
Jeden z hlavních tvůrců seriálu, Michael Hirst, v rozhovoru pro The Hollywood Reporter řekl, že toto literární dílo považuje za stěžejní, obzvlášť pro nastupující dvacátá léta tohoto století. Je důležité připomenout si tak významný příběh doby, kdy se v Americe formovaly veškeré dnešní moderní myšlenky týkající se rasové rovnocennosti, ženské role a v neposlední řadě i sexuální orientace. Za tímto účelem bude nový seriál vznikat a já věřím tomu, že ztvární to nejlepší a zároveň to nejhorší, co minulá doba i román přinesli.
oblibeny-spolecensky-roman-opet-ovladne-televizni-obrazovky-tentokrat-vsak-v-serialove-podobe-3
Velký Gatsby (2013) | Warner Bros.