Indiana Jones 5 se bude pravděpodobně opravdu odehrávat v 60. letech

Indiana Jones 5 se bude pravděpodobně opravdu odehrávat v 60. letech
Indiana Jones | Paramount Network
Jednu dobu to vypadalo, že Království křišťálové lebky (2008) bude asi opravdu posledním dobrodružstvím jednoho z nejslavnějších filmových hrdinů. V roce 2016 ale přišla zpráva, že pátý díl opravdu bude. A to opět pod taktovkou Stevena Spielberga. Film byl ale několikrát odložen, přičemž prošel rukama několika scénáristů. To všechno nakonec vyústilo ke změně samotného režiséra, díky čemuž Spielberga nahradil James Mangold, který k novému Indymu napsal i scénář. Je už jasné, že do role Indyho se vrátí Harrison Ford, není však už úplně jasné, v jaké době se film bude odehrávat. Čtvrtý díl se odehrával v roce 1957, je tudíž logické, že následné pokračování by se mohlo odehrávat v nadcházejícím desetiletí. Tuto teorii podporuje i nedávný tweet samotného Mangolda:
"Velvet Underground jsou ku**a parádní. Toť vše. Takový je můj tweet. (Nyní mentálně žiji v 60. letech v New Yorku, protože právě v téhle době se odehrávají všechny filmy, na kterých pracuji)"
Další důkazy lze ale najít i z informací o nadcházejících projektech, které Mangold chystá. V první řadě má natočit dlouho očekávanou adaptaci 1. dílu knižní série o Travisovi McGee, která se nazývá The Deep Blue Good-bye. Autor John Dann MacDonald knihu napsal právě v šedesátých letech. Navíc nezapomínejme, že Indy nám už ve čtvrtém díle hodně zestárl, tudíž nějaké prohánění v 70. či 80. letech by už mohlo působit krapet absurdně. Jaká ale bude zápletka je stále otázkou. Možná budou hlavními padouchy opět Sověti, přičemž Indy se nějakým způsobem zaplete do karibské krize. To se budeme muset nechat překvapit. Podle producenta Franka Marshalla ještě není celý scénář dokončen, nicméně podle jeho názoru bude velice slušný.
Shia LaBeouf, Harrison Ford
Indiana Jones a království křišťálové lebky | Paramount Network