Michal Novotný o fenoménu Ordinace v růžové zahradě: "Tolik roků vstávat okolo páté ráno a připravovat tak dlouhý seriál je opravdu na palici."

Michal Novotný o fenoménu Ordinace v růžové zahradě: "Tolik roků vstávat okolo páté ráno a připravovat tak dlouhý seriál je opravdu na palici."
Ordinace v růžové zahradě | TV Nova
michal-novotny-o-fenomenu-ordinace-v-ruzove-zahrade-tolik-roku-vstavat-okolo-pate-rano-a-pripravovat-tak-dlouhy-serial-je-opravdu-na-palici
Michal Novotný v Ordinaci v růžové zahradě. | TV Nova
Ordinace je fenomén. Jak ji vnímáš ty coby herec-nedivák?
Vzhledem k tomu, že ji točím jedenáctým rokem, je neoddiskutovatelné, že se stala součástí mého osobního i profesního života. Pink, jak soukromě růžovce říkám, se stala obrovským fenoménem a je s podivem, jak pestrou škálu diváků si získala. Je úsměvné, že na ni koukají i někteří mí známí, které bych čekal všude možně, jen ne v úterý a ve čtvrtek ve 20.20 u televize :))) Jakožto zúčastněný nemůžu hodnotit výkony kolegů, ani samotnou kvalitu Ordinace, ale pevně věřím,že 15 let bavila a těšila statisíce diváků.
Jak ses identifikoval se svou seriálovou postavou?
Co se mojí postavy Darka Vágnera týče, jeho konec byl naplánován bez ohledu na to, že seriál končí. Víc prozrazovat nemůžu, ani nechci :)))
michal-novotny-o-fenomenu-ordinace-v-ruzove-zahrade-tolik-roku-vstavat-okolo-pate-rano-a-pripravovat-tak-dlouhy-serial-je-opravdu-na-palici-1
Michal Novotný v Ordinaci v růžové zahradě. | TV Nova
Už přemýšlíš, co bude, až se Ordinace přestane točit? Co to pro tebe osobně znamená?
Co musím a rozhodně chci, je vyjádření respektu a díků celému štábu, který na Pink pracoval. Nevím, zda si to diváci umí představit, ale tolik roků vstávat okolo páté ráno a připravovat tak dlouhý seriál je opravdu na palici. A musím říct, že štáb Ordinace je plný profesionálů, kteří to dělají dobře a s chutí. Bylo mi opravdu ctí s nimi dělat. Pevně věřím, že po ukončení natáčení brzo všichni najdou uplatnění v jiných projektech.
Ve mně Ordinace zanechala obrovský respekt k doktorům a alergii na to, když mě někdo osloví "pane doktore". Protože jsem si jist, že ošetření ode mě by pravděpodobně bylo to poslední, co by dotyčný pacient zažil:)))
Jaký pozitivní vzkaz do nejisté doby bys měl pro kolegy filmaře?
Všem kolegům bych popřál pokojné svátky. Doba je, jaká je. Je jasné, že pro divadelníky a lidi z oboru je to zkouška ohněm, ale nesmí nám to zničit chuť do života a práce pro diváky, kteří se na nás doufám těší a které doufám brzo uvidíme :)))
Obrázek galerie #1
Michal Suchánek (I), Michal Novotný, Igor Chmela, Richard Genzer