Je to tady! Milovaná i nenáviděná Ordinace v růžové zahradě po patnácti letech končí!

Je to tady! Milovaná i nenáviděná Ordinace v růžové zahradě po patnácti letech končí!
Ordinace v růžové zahradě (2005) | TV Nova
Jak by řekl klasik: "Tak tohle jsem opravdu nečekal!" Oznámení, že po patnácti letech vysílání končí jedna z nejslavnějších a dlouhodobě nejúspěšnějších českých televizních stálic, nekonečný seriál z lékařského prostředí Ordinace v růžové zahradě, je pro mnoho z nás dozajista velkým šokem.
Ordinace v růžové zahradě
Ordinace v růžové zahradě | TV Nova
Nebudu pokrytecky zapírat, že z toho nemám velkou radost (někdy holt musí jít hypotetická objektivita stranou). A ne ani tak proto, že by to byl ten vůbec nejhorší porevoluční český seriál (konkurence je totiž zatraceně silná!), ale hlavně kvůli absurdně dlouhé době jeho výskytu na obrazovce. 15 let! Tolik let pravidelného vysílání (ke všemu ještě dvakrát týdně!) obvykle neustojí ani ty nejkvalitnější televizní show - i takoví Simpsonovi začali po více jak deseti letech v éteru už trochu upadat (a to měli vždy jen okolo 20 epizod ročně). Co potom takováto typicky laciná a hloupá soap-opera, která nebyla dobrá ani ve svých úplných začátcích a - stejně jako prakticky všechny obdobné tituly (Ulice, Modrý kód, Slunečná) - slouží jen jako typická výplň televizní obrazovky, skrze níž TV Nova "prodává" divákům reklamy a spousta herců její zásluhou má z čeho platit složenky.
Ordinace v růžové zahradě
Ordinace v růžové zahradě | TV Nova
Přijde mi jako zvláštní náhoda, že tato informace přichází pouhý měsíc poté, co jsem na našem webu zveřejnil svůj haterský článek o nejhorších českých seriálech z poslední doby, v němž jsem samozřejmě neopomněl zmínit tento seriálový (s)hit, včetně své frustrace z délky jeho smutně dlouhé životnosti. Kdybych měl alespoň desetinu sebevědomí Václava Klause, byl bych přesvědčen, že se o ukončení Ordinace rozhodlo zásluhou mého vysoce seriózního a objektivního textu. A pochopitelně bych na sebe byl převelice hrdý. Sice ne tak, jako je na sebe každý den hrdý náš předchozí prezident (to totiž asi žádný jiný živý organismus ve vesmíru nedokáže), ale aspoň vzdáleně podobně.
Ordinace v růžové zahradě
Ordinace v růžové zahradě | TV Nova
Popravdě té zprávě stále nějak nedokážu plně uvěřit. Smířit se s tím, že za několik měsíců bude definitivně konec pravidelnému umírání seriálových manželek Petra Rychlého (tušíte někdo, kolik je aktuální skóre?) či všelijakých veselých příhod Martina Zounara, jehož kultovní postava Bobo Švarce vyfasovala za bratra Zdeňka Godlu a dokonce si v rámci seriálu zasoutěžila ve Výměně manželek (kam se hrabe Christopher Nolan s nějakým Počátkem!), zkrátka nebude jen tak. Oddané fanoušky zanedlouho čekají hodně těžké časy, protože se budou muset nadobro rozloučit se svými milovanými hrdiny. Buďte stateční, společně to určitě zvládneme!
Ordinace v růžové zahradě
Ordinace v růžové zahradě | TV Nova
Do své finální fáze "Růžovka" vstoupí na jaře 2021. Do té doby nás dle tvůrců čeká ještě mnoho dramatických situací, napětí, láskyplných momentů a okamžiky plné emocí. A to prý v dávce, jakou diváci ještě nezažili!
Inu, "těšíme se"...