Podle herečky Kate Winslet se James Cameron od dob Titanicu změnil

Podle herečky Kate Winslet se James Cameron od dob Titanicu změnil
Titanic (1997) | 20th Century Fox
Natáčení Cameronova Titanicu (1997) nebyla žádná sranda. Točilo se sedm a půl měsíců, přičemž čtyři z nich navíc zahrnovaly noční natáčení. Díky tomu byla práce na place neobyčejně únavná a stresující. Jak pro herce, tak i pro ostatní členy štábu, nemluvě o samotném Cameronovi, který byl hlavou celého projektu. Pro toho to musela být vyloženě vyčerpávající dřina, kterou herci museli na place zaznamenat. Všechna ta tvrdá práce ale ve výsledku stála za to. Nejenže film získal 11 Oscarů, ale taktéž se z něho na nějakou dobu stal komerčně vůbec nejúspěšnější film všech dob. Po uvedení filmu se cesty Camerona a Kate Winslet rozešly, znovu se ale shledali při natáčení pokračování Avatara (2009), ve kterém si herečka zahraje také. A i přestože natáčení Avatara 2 musí být taktéž velmi náročné, herečka uznala, že Cameron se od dob jejich poslední spolupráce změnil. Natáčení nyní zvládal daleko lépe a s mnohem větším klidem.
"Víte, jsme už starší. Všichni jsme zestárli. Když si vzpomenu na natáčení Titanicu, tak není žádným tajemstvím, že to bylo velice náročné. Pro všechny zúčastněné to bylo opravdu velmi stresující a tvrdé. James Cameron v Avatarovi je ale klidnější. Je to díky zkušenostem. A také protože už jednoho Avatara natočil, takže onen svět a jeho charaktery zná. Dokázal se takovému stylu natáčení přizpůsobit. Obklopovala ho určitá úroveň sebevědomí, které ho uzemnilo na mnohem pohodlnějším místě."
Díky informacím od druhém díle víme, že značná část filmu se bude odehrávat i pod vodou. Herečka se díky tomu údajně naučila zadržet dech na celých sedm minut, přičemž i prohlásila, že se díky Cameronovi cítila celou dobu v bezpečí. Filmu bychom se měli dočkat v prosinci roku 2022.
Kate Winslet
Avatar: The Way of Water | 20th Century Studios