Dlouho odkládané pokračování akční série, kterou všichni milujeme, je podle hlavní hvězdy stále ve hře

Dlouho odkládané pokračování akční série, kterou všichni milujeme, je podle hlavní hvězdy stále ve hře
Smrtonosná zbraň 4 | Warner Bros.
O tom, že se skutečně chystá pátý díl Smrtonosné zbraně, jsme informovali již na začátku roku. Jde pochopitelně o velkou událost, která má znovu svést dohromady herecké hvězdy Mela Gibsona a Dannyho Glovera s dvorním režisérem série Richardem Donnerem. A to i přesto, že herečtí představitelé ikonických detektivů Martina Rigse a Rogera Murtaugha už mají nárok na klidný důchod a Donnerovi je dokonce už požehnaných 90 let. Oznámený projekt však od té doby obestřelo mlčení, které prolomil až nyní sám Mel Gibson.
Čtyřiašedesátiletý herec, jenž právě propaguje svůj nový snímek Fatman, v
Richard Donner, Bruce Willis
Richard Donner
němž ztvární trochu jiný prototyp Santy Klause, se o aktuálním stavu Smrtonosné zbraně 5 rozpovídal v show Good Morning America. Nezacházel sice do žádných detailů, ale krátké a entuziastické prohlášení o tom, že Richard Donner na odkládaném pokračování skutečně stále pracuje, nepotřebuje další komentáře: "Ano, rozhodně! Muž, který za tím vším stál a který to přenesl na plátno na tom nyní pracuje: Richard Donner. Je to legenda."
Z Gibsonova pozitivního přístupu je patrné, že k pokračování, ve které už asi nikdo nevěřil, nakonec opravdu dojde. A chybět by tedy neměl ani nerozlučný parťák Glover, jemuž je ale už 74 let, a bylo by tedy zajímavé sledovat, jak by si vedl v akční komedii 33 let poté, co v prvním dílu série poprvé posouval odchod do důchodu. Pravděpodobností by spíše bylo začlenění nových mladých herců, jak to učinil například čtvrtý a dosud poslední díl s Chrisem Rockem.
Rene Russo, Danny Glover, Chris Rock, Mel Gibson
Smrtonosná zbraň 4 | 1998 Warner Bros.
Další informace ale dál zůstávají pod pokličkou a můžeme se jen dohadovat, zda se k projektu ještě připojí scénárista Shane Black, který má na svědomí nesmírně úspěšný rozjezd série (to je celkem nepravděpodobné), nebo další herečtí tahouni v čele s Joem Pescim a Rene Russo. Vzhledem k tomu, že už čtvrtý díl neodcházel s kdovíjak pozitivními ohlasy a na stáří obou aktérů se v něm hromadně odkazovalo, mnoho fanoušků by asi bylo radši, kdyby se milovaná filmová série už ze spánku neprobouzela. Jestli však Richard Donner opravdu zrušil svůj čtrnáct let trvající důchod a chce si se starou partou naposledy užít, určitě budeme na výsledek zvědaví.