Vznikne remake klasiky Sám doma. A režisérovi původního filmu se to vůbec nelíbí

Vznikne remake klasiky Sám doma. A režisérovi původního filmu se to vůbec nelíbí
Sám doma (1990) | 20th Century Fox
Oblíbenou komedií Sám doma (1990) si zpříjemňují vánoční svátky nejen diváci za oceánem, ale i tady u nás. První dva díly si vzal pod palec Chris Columbus, režisér prvních dvou dílů Harryho Pottera. Následná volná pokračování, ve kterých už neúčinkuje Macaulay Culkin, se kvůli své příšernosti snad už ani nedají považovat za součást série. Proto za věčnou klasiku bude považován právě Columbův první díl, a i pokračování Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992). Vypadá to ale, že pod streamovací službou Disney+ vznikne jakýsi remake. Nutno dodat, že Columbus o ničem takovém původně vůbec nevěděl. A rozhodně se nedá říct, že by z toho byl nadšený.
"Ne, nikdo mi o tom vědět nedal. A dle mého názoru je to ztráta času. Proč by to někdo dělal? Pevně věřím, že na filmy, které mají dlouhou životnost, by se remaky dělat neměly. Vytvořit stejnou pecku se vám už nepodaří. Prostě se to nestane. Tak proč byste to dělali? Je to jako udělat hranou verzi animovaných klasik od Disneyho. Už to dávno někdo udělal. Vytvořte si svou vlastní věc. I kdyby se vám to vůbec nepovedlo, tak alespoň to bude něco originálního. Prostě byste měli zkusit něco nového. Život je krátký."
Režisérova nelibost je určitě pochopitelná. Dělat remake na milovanou klasiku, která skvěle funguje i po třiceti letech, je dost riskantní a nemoudrý nápad. Ještě navíc by budoucí film postrádal ono kouzlo devadesátých let, díky kterému je původní film pro mnohé tak oblíbený.
Chris Columbus
Sám doma