Catwoman: Co si o jednom z nejhorších komiksových filmů myslí jeho hlavní představitelka?

Catwoman: Co si o jednom z nejhorších komiksových filmů myslí jeho hlavní představitelka?
Catwoman (2004) | Warner Bros.
V roce 2001 vyhrála Halle Berry Oscara za nejlepší herečku v hlavní roli za film Ples příšer (2001), díky čemuž se jí kariéra rozjela na plné obrátky. Alespoň na čas. A jelikož jí to tak slušelo v obou dílech X-Menů, byla o pár let později obsazena do další adaptace, tentokrát však do hlavní role fešné Catwoman. A i když bylo na herečku v jejím kostýmu radost pohledět (pokud bych tedy mluvil za sebe), film už takový úspěch neslavil. To možná bylo hodně mírně řečeno. Ten film byl naprosto příšerný. Dokonce natolik, že vyhrál několik Zlatých malin, předně za nejhorší film, nejhoršího režiséra a taktéž samozřejmě za nejhorší herecký výkon v hlavní roli. Nutno ale dodat, že pro cenu si herečka došla sama, přičemž už tehdy se o filmu nevyjadřovala úplně nejvlídněji. O celém snímku často hovoří jako o jedné z nejhorších adaptací komiksu všech dob. A není divu, na webu Rotten Tomatoes má film momentálně od kritiků směšných 9% a od diváků 18%. I přes hereččin sex appeal se film zkrátka nelíbil. Ani sama herečka s tím očividně nebyla spokojená. A to zejména s dějem.
„Nepřipadalo mi to moc v pořádku. Pamatuji si , že jsem se o tom dohadovala. Proč nemůže Catwoman zachraňovat svět ve stylu Batmana a Supermana? Proč jenom zachraňuje ženský od pleťového krému, po kterém jim poprská obličej? Ale já byla jen pouhou herečkou k najmutí. Nebyla jsem režisérkou, proto jsem do toho moc mluvit nemohla.“
Dosud se jedná o zatím jediný celovečerní hraný film, kde je Catwoman hlavní postavou. Příliš slávy to ale známé komiksové fešandě nepřineslo. Tak snad jednoho dne. Každopádně se můžeme těšit na novou verzi Catwoman, kterou brzy uvidíme v novém Batmanovi (2021). Tu si zahraje fešanda Zoë Kravitz. Tak doufejme, že se ji bude dařit o něco lépe.
Catwoman
Catwoman | Warner Bros.