O čem bude Constantine 2?

O čem bude Constantine 2?
Constantine | Warner Bros.
Constantine letos oslavil 15 let a protože je Keanu Reeves populárnější než kdy dřív, věnuje se případnému pokračování hodně pozornosti. Jednička byla svého času ztělesněním protikladů. Snímek vyšel studio na 100 milionů dolarů a vydělal 230, což nebylo úplně málo (dvakrát tolik na eRkový film), ale ani dost, aby to producenty ihned přesvědčilo k odklepnutí dvojky.
I ohlasy byly v době premiéry problematické. Dnes má film u mnohých kultovní status, v roce 2005 se ale řada diváků nedokázala smířit s poameričtěním předlohy. Současně nikdo nemohl popřít to, že byl Reeves v roli přímo fantastický a snímek nabídl řadu nezapomenutelných momentů (a to režisér Francis Lawrence filmem debutoval). Nemluvě o tom, že Constantine přišel s potitulkovou scénou dávno předtím, než to bylo cool.
Constantine
Warneři momentálně budují vlastní komiksový vesmír, do kterého Reevesův Constantine moc nepasuje. Na druhou stranu, pokud mají hvězda i režisér, který poté úspěšně dovedl do cíle Hunger Games, stále zájem o dvojku, byla by docela hloupost to nevyužít. Ostatně, Joker Joaquina Phoenixe také figuruje ve vlastním vesmíru, tak proč by nemohl Reevesův Constantine.
Keanu Reeves
Constantine | 2004 Warner Bros.
Zda Warnery někdy konečně osvítí, to se můžeme v tuhle chvíli bohužel jen dohadovat. Minimálně ale nyní díky producentovi Akivu Goldsmanovi víme, o čem by dvojka případně mohla být (respektive o čem se kdysi tvůrci bavili).
Constantine by se probral v cele a měl by spoluvězně, kterým by nebyl nikdo menší než... Ježíš Kristus! Děj by se odehrával v New Yorku a tentokrát by nás čekalo pořádné eRko. Jednička sice byla také mládeži nepřístupná, filmaři se ale snažili natočit film, který bude PG13. V eRku skončili z dost neobvyklé důvodu, který ani nebyl na seznamu, podle něhož se přístupnost určuje - kvůli tónu filmu. Lawrence by proto tentokrát už eRko řádně využil.
Shia LaBeouf, Keanu Reeves
Constantine | 2004 Warner Bros.