Připravuje se remake Tuctu špinavců. Volba režiséra překvapí

Připravuje se remake Tuctu špinavců. Volba režiséra překvapí
Tucet špinavců | MGM
V původním snímku musí ostřílený major americké armády (charismatický Lee Marvin) připravit násilnickou skupinu zločinců k uskutečnění toho nejpodivnějšího a nejobtížnějšího bojového úkolu vůbec, který je víceméně sebevražednou misí. Je tedy příběhem odpadlíků, kteří mají šanci na vykoupení. A skoro se zdá, že tvůrčí tým remaku byl sestavován stejně.
Režii a scénář totiž dostal na starost David Ayer, který natočil Sebevražedný oddíl (což je takových Tucet špinavců komiksového universa). Snímek proslul problémovou produkcí, přetáčkami a vůbec tu bylo hodně tření mezi režisérem a studiem. Navzdory tomu si Warneři, kteří DC filmy mají pod palcem, Ayera přizvali k Tuctu špinavců. Nejsem si úplně jistý, co od toho očekávají, ale evidentně to nemají s Ayerem tak rozházené, jak se myslelo.
Podobné vykoupení se rýsuje i pro produkujícího Simona Kinberga. Kinberg proslul hlavně jako scenárista/producent většiny X-Men filmů, letos pak debutoval coby režisér v X-Men: Dark Phoenix a... dal vzniknout největšímu propadáku celé série, na kterém byla ztráta okolo sta milionu dolarů. A i tam byla problémová produkce, kde se hodně přetáčelo a hádalo se studiem. Stejně jako Ayer tedy potřebuje jistý hit (který vznikne bez problémů).
Remake Tuctů špinavců zatím nemá datum premiéry.
Adewale Akinnuoye-Agbaje, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Jai Courtney, Karen Fukuhara, Will Smith
pripravuje-se-remake-tuctu-spinavcu-volba-rezisera-prekvapi