Vypadá to, že se chystá remake další klasiky Arnolda Schwarzeneggera

Vypadá to, že se chystá remake další klasiky Arnolda Schwarzeneggera
Poslední akční hrdina | Columbia TriStar
Není to tak dávno, co jsme se dozvěděli, že studio zvažuje novou verzi Bežícího muže, v němž Arnold bojoval o přežití v brutální televizní show. Nově vyšlo najevo, že by mohlo dojít i na remake Posledního akčního hrdiny.
Poslední akční hrdina vznikl v roce 1993 a mělo jít o jasný hit. Arnold se v něm znovu sešel s režisérem John McTiernan (společně natočili Predátora), scénář poladil Shane Black (Smrtonosná zbraň, Poslední skaut) a i téma působilo lákavě - filmový nadšenec se díky kouzelné vstupence přenese přímo do filmu ke svému oblíbenci, jehož hraje Arnold. Později se role prohodí, Arnoldův filmový hrdina zamíří do skutečného světa a je překvapen tím, že auta okamžitě po nárazu nevybuchují a tak podobně. Skvělé téma, ale úplně to nezafungovalo a film nakonec propadl (částečně i díky nešťastnému načasování, neboť ho naprosto převálcoval Jurský park).
Poslední akční hrdina
Fanoušci osmdesátek nicméně mají pro Posledního akčního hrdinu slabost, protože obsahuje řadu odkazů a parodií na jejich milované období a pro mnohé jde o právoplatnou klasiku (sám se k filmu rád čas od času vrátím).
Jakým způsobem téma pojme nová verze, to se v tuhle chvíli můžeme jen domýšlet. Projekt je v počáteční fázi vývoje a momentálně nemá ani novou hlavní hvězdu. A těžko říct, kdo může vyplnit Arnoldovy boty jako největší akční hrdina současnosti. Dwayne Johnson? Na můj vkus moc tatínkovský typ. John Cena? Mohlo by být, ale i tam to úplně necítím. Nějaké tipy?
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger