Doktor Spánek se nás svou stopáží nejspíš pokusí v kině uspat

Doktor Spánek se nás svou stopáží nejspíš pokusí v kině uspat
Doktor Spánek | Warner Bros.
Společnost Vertical Ent. má každopádně pocit, že by se diváci nemuseli úplně chytat a tak film poputuje do českých kin pod názvem Doktor Spánek od Stephena Kinga, což je asi podobně vychytralá úprava, jako kdyby film šel do kin jako Doktor Spánek (ten po Osvícení) nebo rovnou Osvícení 2...
... ale budiž, to je teď vedlejší. Dnes si povíme, kolik času u filmu v kině strávíme. A nebude to málo! Předloha není zrovna tenká, takže si vyšetřete dvě a půl hodiny. Přesně to bude dělat 152 minut, což je pořád skromnější než To Kapitola 2 (165 minut), ale více než kolik mělo Osvícení (146 minut).
Oficiální text distributora: Film navazuje na děj filmu Osvícení opisující hrůzné události, ke kterým došlo před 40 lety v hotelu Overlook. Nyní dospělý Dan Torrance (Ewan McGregor) se usilovně snaží vyrovnat se svým hrůzným zážitkem z hotelu a najít klid v duši. Vše se ale změní ve chvíli, kdy se setká s Abrou, odvážnou mladou dívkou obdařenou mimořádnými mimosmyslovými schopnostmi označovanými jako „osvícení“. Abra instinktivně vycítí, že Dan má stejné tajuplné nadání jako ona, a obrátí se na něj se zoufalou prosbou o pomoc. Nelítostná bytost Rose (Rebecca Ferguson) a její následovníci totiž čerpají energii z „osvícení“ dalších nevinných dětí a pro dosažení své nesmrtelnosti jsou rozhodnuti udělat cokoliv. Tato nesourodá dvojice spojí své síly a pustí se s Rose do nemilosrdného boje na život a na smrt.
Ewan McGregor
Ewan McGregor