Premiéry v kinech: Kaskadér Brad Pitt potkává slavnou francouzskou chůvu

Premiéry v kinech: Kaskadér Brad Pitt potkává slavnou francouzskou chůvu
Tenkrát v Hollywoodu / Bécassine! | Falcon
TENKRÁT V HOLLYWOODU (režie: Quentin Tarantino)
Tenkrát v Hollywoodu
Téměř tříhodinová jízda hollywoodskými ulicemi konce 60. let minulého století může začít. Quentin Tarantino nás bere na nostalgickou výpravu, v níž vzdává hold dobové kinematografii, estetice, hudbě a lidským charakterům, které se v tom opojném showbusinessu s většími či menšími úspěchy prosazovaly.
Margot Robbie
Tenkrát v Hollywoodu | Sony
Pocta chlapskému přátelství (v hlavních rolích se představí Leonardo DiCaprio jako herec a Brad Pitt coby jeho kaskadérský dablér), tušení neodvratného pádu a konec jedné velké éry. Tarantino tentokrát dle prvních odkazů nepřináší svůj typický trademark kulometných dialogů, humoru a násilí, ale nechá nás kochat především atmosférou (a jistě i vlastním pohledem na konec 60. let). Míchá historickou realitu s fikcí (Margot Robbie coby slavná herečka Sharon Tate, kterou spolu s jejími přáteli bestiálně zabila sekta kolem Charlese Mansona / herec fiktivních televizních filmů a podobně) a opět budí k prozkoumávání starých zapomenutých klenotů (nejen filmových, ale i hudebních).
Recenze snímku Tenkrát v Hollywoodu si přečtete zde. Známky prozatím činí výsledných 76 procent.

HODINÁŘŮV UČEŇ (režie: Jitka Rudolfová)
Hodinářův učeň
Po Čertím brku (2018) Marka Najbrta míří do českých kin další pohádka, která se snaží změnit zažité stereotypy a přitáhnout pozornost nových diváků. Hodinářova učně natočila Jitka Rudolfová, autorka generačních výpovědí, v nichž akcentovala vztahové problémy a hledání smysl života. Nyní se zaměřila na tři netradiční sudičky (Jana Plodková, Jaroslav Ples, Václav Neužil), jednoho mladého muže (Michal Balcar) hledajícího své místo na zemi, nevrlého hodináře (Viktor Preiss) a ženský objekt lásky (debutující Dana Droppová).
První recenze na snímku oceňují především výpravu (kulisy, kostýmy, lokace) a herecké výkony. Prozatím 66 procent.

BÉCASSINE! (režie: Bruno Podalydès)
Bécassine!
A závěrem nová filmová adaptace slavného frankofonního komiksu pojednávajícího o jedné svérázné chůvě. Cituji z textu distributora: "Bécassine je naivní, bezelstná, zasněná, vynalézavá, vždy upřímná, nevinná, jemná, optimistická, věrná, otevřená, legrační, nenapravitelná, nadšená, fascinovaná rychlostí, žasnoucí nad elektrickým osvětlením, velmi praktická, instinktivní, nešikovná, velkorysá, bojovná, vždy plnící své sliby, chápající vše doslova a vždy připravená říct své malé Loulotte, že ji má ráda všem navzdory." Ideální snímek do nepohody.

Seznam všech srpnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.