TOP kina ČR: S vidličkou na Hobbse a Shawa!

TOP kina ČR: S vidličkou na Hobbse a Shawa!
Toy Story 4: Příběh hraček | Pixar Animation Studios
5. SPIDER-MAN: DALEKO OD DOMOVA (země vzniku: USA)
Spider-Man: Daleko od domova
Tržby 1 milion 428 tisíc korun / návštěvnost 10.212 diváků
Šestý víkend v řadě se mezi nejnavštěvovanějšími tituly drží nejnovější film se Spider-Manem, který ve svém odlehčenějším dobrodružství zavítal i do České republiky. Z dlouhodobého hlediska se jedná o komerčně nejúspěšnější titul v rámci letošního léta a českých kin (téměř 61 milionů korun v rámci tržeb, návštěvnost 377 tisíc diváků). Celosvětově má Daleko od domova na kontě 1 miliardu 96 milionů dolarů a je komerčně nejúspěšnějším titulem se Spider-Manem v hlavní roli.

4. NOČNÍ MŮRY Z TEMNOT (USA)
Tržby 2 miliony 650 tisíc korun / návštěvnost 17.644 diváků
Jedna ze dvou novinek tohoto víkendu na pomyslné "bramborové" pozici. Očekávaný horor z producentské dílny Guillerma del Tora vynalézavě straší, komerčně se však tenhle snímek dvakrát nevyšvihl. Film s odhadovaným rozpočtem 28 milionů dolarů celosvětově prozatím utržil 20 mega a bude ještě zajímavé sledovat, jak se na něj bude na světových trzích chodit.

3. LVÍ KRÁL (USA)
Lví král
Tržby 3 miliony 447 tisíc korun / návštěvnost 21.673 diváků
Další z komerčních hitů tohoto léta. Nový Lví král dělá Disneyho společnosti radost (celosvětově má na kontě 1 miliardu 334 milionů dolarů), ačkoliv recenzenti a diváci jsou s hodnocení téhle nové verze animované klasiky o dost rozpačitější. Stane se z letošního Lvího krále památný film? Dle uměleckých kvalit nikoliv.

2. RYCHLE A ZBĚSILE: HOBBS A SHAW (USA)
Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw
Tržby 4 miliony 652 tisíc korun / návštěvnost 27.717 diváků
Boční projekt ze série Rychle a zběsile těsně pod vrcholem žebříčku. Hobbs a Shaw baví, komerčně to však žádná sláva není. Tvůrci (včetně hlavních herců Dwaynea Johnsona a Jasona Stathama) do nebývale akčního (a pořádně ujetého) filmu napumpovali 200 milionů dolarů. Celosvětové tržby činí 332 mega (což na to, aby se investice zaplatily, nestačí). Z českých kin si Hobbs a Shaw po necelých dvou týdnech odnášejí necelých 9 milionů korun.

1. TOY STORY 4: PŘÍBĚH HRAČEK (USA)
Toy Story 4: Příběh hraček
Tržby 8 milionů 112 tisíc korun / návštěvnost 54.461 diváků
Po devíti let jsou zpátky, a hned na prvním místě! Čtvrtý Příběh hraček bezkonkurenčně ovládl tuzemské tržby a návštěvnost českých kin. V rámci premiérového víkendu to však není bůhvíjak ohromující číslo. Bylo nasazení uprostřed léta chybné? Odrostli pamětníci série, jejíž třetí film šel do kin před dlouhými devíti roky? V USA měl Příběh hraček s pořadovým číslem 4 premiéru na konci června a na kontě má téměř 1 miliardu dolarů. Již brzy se tedy nepochybně stane komerčně nejúspěšnějším dílem série. Nebude to však jen za cenu v rámci příběhu nastavované kaše?

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.