Matt Damon a Ben Affleck jako nepřátelé na život a na smrt pod vedením Ridleyho Scotta

Matt Damon a Ben Affleck jako nepřátelé na život a na smrt pod vedením Ridleyho Scotta
Dogma | Lions Gate Films
Tvůrce Vetřelce a Blade Ru
Dobrý Will Hunting
Dobrý Will Hunting | 1997 Miramax
nnera bude konkrétně adaptovat scénář od uznávané trojice Nicole Holofcener, Matt Damon a Ben Affleck. Snímek ponese název The Last Duel a je inspirován knižní předlohou Erica Jagera The Last Duel: A True Story of Crime, Scandal and Trial by Combat in Medieval France. Ta se věnuje soudnímu sporu, který se roku 1386 odehrál mezi rytířem a statkářem, jenž měl znásilnit krásnou rytířovu ženu. Jednalo se však o soud prostřednictvím zápasu - spravedlnost bude na straně toho, kdo přežije.
Půjde o vůbec první scenáristickou spolupráci velkých kamarádů Damona a Afflecka od jejich oscarového úspěchu v kultovním filmu Dobrý Will Hunting, takže očekávání budou vskutku nemalá. A co víc, oba dva se mají kromě scénáře rovněž ujmout hlavních rolí - a vidět je v úlohách nepřátel na život a na smrt může být vhledem k jejich dlouholetému přátelství více než zajímavé.
Ridley Scott
V případě Damona půjde o druhou spolupráci se Scottem od čtyři roky starého Marťana, zatímco Affleck okusí vedení režisérské legendy vůbec poprvé. Film bude koprodukovat Damonova a Affleckova společnost Pearl Street Films shingle společně se Scottovým Free Productions a do kin se snímek podívá snad někdy v průběhu příštích dvou let.