Kdo bude králem Letní filmové školy?

Kdo bude králem Letní filmové školy?
Hra o trůny | HBO
Vladimír 'Furdo' Furdík
Hra o trůny | HBO
Vladimír Furdík patří k hrstce Čechů a Slováků, kteří se prosadili v Hollywoodu. Jedná se o světově proslulého kaskadéra, který spolupracoval s desítkami režisérů a stovkami hereckých hvězd. V rámci jeho unikátní masterclass budou mít diváci LFŠ možnost nahlédnout do tajů tohoto specifického filmového umění i natáčení seriálu Hra o trůny, kde Vladimír Furdík ztvárnil děsivého Nočního krále.
Klér
Klér
Wojciech Smarzowski, jedna z nejvýraznějších osobností současné polské kinematografie, se do Uherského Hradiště vrací po dvou letech. Všechny jeho snímky se zatím doma trvale řadí nejen mezi nejnavštěvovanější, ale také nejoceňovanější. Sám je čtyřnásobným držitelem filmové ceny Orel za režii. Jeho nejnovější počin, sociálně-kritický snímek Klér, vidělo v Polsku už víc než 5 milionů diváků..
Ondřej Vetchý
S čerty nejsou žerty
LFŠ nabídne svým divákům i široké veřejnosti dvě site-specific projekce. Hned v pátek 26. července proběhne v areálu zámeckého parku v Buchlovicích ve spolupráci s Národním památkovým ústavem Kroměříž open-air projekce kultovní pohádky S čerty nejsou žerty. Program začne už ve 20 hodin besedou s režisérem Hynkem Bočanem a představitelem jedné z hlavních rolí Ondřejem Vetchým.
King Skate
King Skate | Aerofilms
Ve středu 31. července pak festival ve spolupráci s platformou KineDok pořádá ve Skate parku u Sportovní haly projekci celovečerního dokumentu o zrodu tuzemské skateboardové subkultury King Skate. Mladistvou energií a eruptivní rockovou hudbou napumpovaný film, který získal Českého lva za nejlepší dokument, doprovodí režisér Šimon Šafránek a skejtová delegace.
Pulp Fiction: Historky z podsvětí
Pulp Fiction: Historky z podsvětí | Miramax
Na letošní LFŠ se Asociace českých filmových klubů (AČFK) po bezmála čtvrtstoletí rozloučí se svým Projektem 100, největší a nejprestižnější přehlídkou klasických filmů, které si v českých kinech nenechalo ujít kolem 850 tisíc diváků. Rozlučka se bude konat v innogy letním kině na Masarykově náměstí ve čtvrtek 1. srpna v rámci dne AČFK, kdy festival uvede nejúspěšnější film poslední dekády přehlídky Pulp Fiction: Historky z podsvětí.
kdo-bude-kralem-letni-filmove-skoly-slovenska-hvezda-hry-o-truny