Jaké byly osudy členů Společenstva po událostech Pána prstenů?

Jaké byly osudy členů Společenstva po událostech Pána prstenů?
Pán prstenů: Návrat krále | New Line Cinema

Frodo a Gandalf

jake-byly-osudy-clenu-spolecenstva-po-udalostech-pana-prstenu-1
| New Line Cinema
Oba sdílejí více méně osud stejný a prostý, jehož nástřel jsme již mohli vidět na konci Návratu krále (2003) – společně odpluli na ostrov Valinor, který je taktéž znám pod názvem Země neumírajících, kde přebývají mocní Ainur. Tam následně strávili zbytek svých dní.

Samvěd Křepelka

Pán prstenů: Návrat krále
| 2003 New Line Productions
Sam měl společně se sympatickou Růžou Chaloupkovou až třináct dětí, přičemž čtyři z nich byly pojmenovány Frodo, Smíšek, Pipin a Bilbo. Po Frodově odjezdu se Samova rodina nastěhovala do Dna Pytle, kde strávila mnoho dlouhých let. Sam to jednoho dne dokonce dotáhl i na starostu celého Kraje. Když však jednoho dne Růža zemřela, Sam se vydal do Šedých přístavů, kde mu bylo povoleno odjet do Země neumírajících za Frodem, protože i on sám kdysi nosil Jeden prsten.

Smíšek a Pipin

jake-byly-osudy-clenu-spolecenstva-po-udalostech-pana-prstenu-2
| New Line Cinema
To by bylo, aby tato nerozlučná dvojce nesdílela podobný osud! Jelikož oba vypili mnoho entí vody, stali se z nich nejvyšší hobiti z celého Kraje. Nedlouho po jejich příjezdu domů si oba našli krásné ženy, které si posléze vzali. Oběma se narodil syn, přičemž ten Pipinův byl pojmenován Faramir Bral, který se později oženil s jednou z dcer Samvěda Křepelky. Ze Smíška se o nějaký čas později stal Pán z Rádovska a z Pipina zas vladyka Kraje. Když už jim ale začalo klepat stáří na dveře, oba se vydali do Rohanu a Gondoru, kde strávili zbytek svých dní. Po smrti byli oba pohřbeni po boku krále Aragorna.

Aragorn

Pán prstenů: Návrat krále
Pán prstenů: Návrat krále | 2003 New Line Productions
Isildurův dědic se nedlouho po své korunovaci oženil s krásnou Arwen, která mu později porodila syna Eldariona a několik dcer. Pod jeho vládou zavládla v Obnoveném království Arnoru a Gondoru harmonie a pořádek, přičemž se i zlepšila vzájemná komunikace mezi dalšími národy (trpaslíci a elfové). Boje však ještě nebyly zcela u konce, Aragorn vedl válečnou výpravu proti Haradským, aby získal zpět veškeré země, které jim během staletí byly převzaty. Aragorn vládl až do svých 210 let, kdy seznal, že jeho dny se chýlí ke konci. Rozloučil se proto se svými dětmi včetně Eldariona, kterému posléze předal svou korunu a žezlo. Arwen zůstala po boku svého muže po celou dobu. Když nakonec skonal, Arwen rok poté zemřela na zlomené srdce v Lórienu, kde byla pohřbena. Po smrti svých rodičů se Eldarion stal druhým králem Obnoveného království.

Legolas

jake-byly-osudy-clenu-spolecenstva-po-udalostech-pana-prstenu-1
| New Line Cinema
Elfí princátko se nejdřív po Aragornově korunovaci společně s Gimlim vydalo do Třpytivých jeskyní Helmova žlebu, kde během oné slavné bitvy byly ukryty ženy a děti, a následně i do Fangornského lesa. Poté co jeho otec Thranduil opustil Středozem se Legolas a další lesní elfové vydali do Ithilienu (země Gondoru, která hraničí s Mordorem), aby obnovili místní půdu, která byla zničena válkou. Po Aragornově smrti se Legolas vydal do Země neumírajících a nechal Středozemi navždy za sebou.

Gimli

jake-byly-osudy-clenu-spolecenstva-po-udalostech-pana-prstenu
| New Line Cinema
Trpaslík Gimli se po válce vydal do Třpytivých jeskyní Helmova žlebu, kde chtěl vytvořit nové království. Na jeho cestě se k němu připojil i Legolas a mnoho trpaslíků Durinova rodu. Gimli se tak následně stal vůbec prvním pánem tohoto království, přičemž následně pomohl při opravách království lidských, která byla po válce v nedobrém stavu. Jeho trpaslíci například znovu postavili velkou bránu Minas Tirith, tentokrát však s vylepšením Mithrilu a oceli. Po Aragornově smrti se vydal společně s Legolasem do Země neumírajících, díky čemuž se stal vůbec prvním trpaslíkem, kterému to bylo povoleno. Vděčí za to především Legolasovi a Galadriel, kteří se za něj zaručili.

Boromir

jake-byly-osudy-clenu-spolecenstva-po-udalostech-pana-prstenu
| New Line Cinema
Boromir je jediný člen Společenstva, který se konce nedožil. Bohužel nejsou žádné informace o tom, co se stalo s jeho tělem, když ho Faramir objevil. Ví se, že byl zachován jeho roh, ale zda byl on sám posléze někde pohřben, to se už asi nedozvíme.