Woody Harrelson si zahraje nejnebezpečnějšího muže Ameriky

Woody Harrelson si zahraje nejnebezpečnějšího muže Ameriky
Woody Harrelson / Válka o planetu opic (2017) | CinemArt
Série The Most Dangerous Man in America se inspiruje knihou Billa Minutaglia a Stevena L. Davise, která se věnuje období života Timothy Learyho, kdy byl v hledáčku FBI a prezident Richard Nixon ho označil za onoho "nejnebezpečnějšího muže Ameriky". V čase se vrátíme na začátek sedmdesátých let, kdy byl Leary kvůli užívání halucinogenů v rámci harvardských experimentů bedlivě sledován konzervativními politiky a úřady. Navíc stál o několik let dříve za samotným vznikem hnutí hippies, které se také americkým mocným zajídalo.
Woody Harrelson
Woody Harrelson
Hlavní role Timothy Learyho se zhostí Woody Harrelson (Lid versus Larry Flynt, Temný případ), který je taktéž výkonným producentem série. O scénář a úlohu dalšího výkonného producenta se postará Luke Davies, autor úspěšné seriálové Hlavy 22. Projekt vzniká v produkci společností Wiip a Star Thrower Entertainment (Wind River). Jméno režiséra se zatím neví.
Kdo byl Timothy Leary
Timothy Leary
Timothy Leary
Severoamerický psycholog působící na Harvardu, filosof, spisovatel, představitel dobové kontrakultury (za svého si ho vzali hippies) a popularizátor experimentů s LSD. Prezident Richard Nixon označil Learyho za "nejnebezpečnějšího muže v Americe". Byl odsouzen k pobytu ve vězení za dva nedopalky marihuanových cigaret (údajně podstrčených tajnými agenty). Věnoval se též formám mezilidské komunikace a kybernetice. Osobní počítač označil za LSD 90. let. Poté, co mu byla diagnostikována rakovina prostaty, rozhodl se naplánovat si vlastní smrt. Hlavu s mozkem nechal zamrazit pro případné pozdější využití. Urna s jeho pozůstatky byla vyslána na oběžnou dráhu.
Filmy inspirované halucinogeny