James Cameron slibuje, že nový Terminátor bude drsné eRko

James Cameron slibuje, že nový Terminátor bude drsné eRko
Terminátor | Warner Bros.
Není to tak, že by Terminátor: Temný osud vypadal v prvních záběrech vyloženě lacině. Ale tak nějak neobsahuje trailer nic, co bychom neviděli jinde a v dnešní době by podobné lákadlo klidně mohlo propagovat televizní seriál. První upoutávka zkrátka nemá nic, co by křičelo "tohle bude blockbuster, který musíte vidět v kinech". Cameron se proto rozhodl v rozhovoru několik takový důvodů, minimálně těm nejvíc hardcore fanouškům série, poskytnout.
"To, co dělá z tohohle filmu přímé pokračování k T1 a T2, je hlavně tón a způsob vyprávění: je to eRko, ponuré, drsné, rychlé, intenzivní a lineární. Celý příběh se odehrává během 36 hodin. Není to takový ten druh obřího komplexního příběhu. Film se soustředí na postavy, je velmi přítomný, je to jedna velká, rychlá a strhující jízda," uvedl na adresu filmu Cameron.
To už rozhodně zní jako něco, co by mělo milovníky prvních dvou dílů série zajímat. Osobně mě sice trošku znervózňuje, že Cameron vychvaloval i předchozí příšerný film, kde se komicky pokoušela roli Sarah převzít Matka draků, ale tehdy se na filmu aktivně nepodílel. Temný osud vznikal pod jeho úzkou supervizí, takže teď nebo nikdy. Držíme všechny robotické palce!
Terminátor: Temný osud
Terminátor: Temný osud