Kouzelný džin v podání Willa Smithe možná nezaujal, nový Aladin ale vytasil jiné efektivní zbraně

Kouzelný džin v podání Willa Smithe možná nezaujal, nový Aladin ale vytasil jiné efektivní zbraně
Aladin (2019) | Disney
Pohádkový snímek, který potěší nejen dětské diváky, je momentálně čerstvou novinkou v kinech. Fanoušky sice nepřekvapí přetočením příběhu jedné z našich oblíbených pohádek o chudém zloději a princezně z prostředí Arábie, ale zato přinese vylepšený a obohacený hudební doprovod. Ten se od animované stejnojmenné předlohy z roku 1992 sice neliší co se týče melodie, ale prošel opravdu viditelným vyšperkováním a je o několik levelů naprosté fantazie a úžasnosti výš.
Melodie je obohacena o tradiční arabské nástroje jako je například buzuq, strunný nástroj připomínající loutnu, nebo dechový nástroj mizmar. Tyto orientální instrumenty dodávají celému hudebnímu doprovodu ten správný šmrnc a každého posluchače to přenáší daleko až do prostředí Orientu či Afriky. Hlas Willa Smitha, který celé hudební album doprovází, ničemu nevadí, ba právě naopak, jeho zpěv je pohlazením pro každou, stresem ztrápenou duši.
Za takový hudební skvost vděčíme americkému skladateli Alanu Menkenovi, který má zásluhu na každé písni. Tomuto mágovi připisujeme i další scores k našim oblíbeným disneyovkám. Pod jeho rukou vznikaly písně také k animované prvotině Aladina, k Malé mořské víle (1989), Krásce a zvířeti (1991), Pocahontas (1995), Na vlásku (2010) a samozřejmě k mnoha dalším.
Vy, které nezaujalo herecké obsazení například do role Aladina (Mena Massoud) nebo princezny Jasmíny (Naomi Scott), neztrácejte naději a na film do kina rozhodně zajděte. Určitě si na této krásné pohádce přijdete na své, ať už to bude hudba, vizuální zpracování, příběh, který je všem dobře známý a milovaný, nebo třeba ještě něco úplně jiného.