První ohlasy na novou Godzillu hovoří o dechberoucí blockbusterové epice!

První ohlasy na novou Godzillu hovoří o dechberoucí blockbusterové epice!
Godzilla II Král monster | Warner Bros.
Godzilla II Král monster
Godzilla II Král monster
Godzilla z roku 2014 je velmi neotřelým a odvážným blockbusterem, který se nebál uhnout z monstrózních stop majestátních ještěrů na střídměji vyšlapanou cestičku, která zdůrazňovala především lidskou bezmoc a niternost v porovnání s mocnými kaiju stvořeními. A zatímco mnozí (včetně mě) si z ní ucvrnkli do kalhot nadšením a třeba sekvence na Hawaii nebo seskoku padákem považují za audiovizuální popcornové orgie, ještě větší fanouškovská základna si otráveně odfrkla nad nevyužitým potenciálem a nevyhovujícím screentimem populární Zilly. Kampaň na nadcházející druhý díl slibovala bohatou náhradu právě té nespokojené divácké skupině, chrlila jeden epický obrázek za druhým a předznamenávala střet lidstva s daleko početnějším zástupem přerostlých potvor - titánů. A jak to tak zatím vypadá, trailery natěšeným fandům nelhaly a tvůrci uposlechli jejich zbožné přání, reprezentované nejlépe Kenem Watanabem a jeho "let them fight".

Trailer:

Godzilla II Král monster
Server Comicbook zveřejnil první tweety z řad zástupců tisku, kteří mohli film s předstihem spatřit, a vytvořil tím nakažlivý a nadějný hype. Reakce se shodují, že všechno to, co fandům minulá Godzilla odepřela, zde dostanou zpět vrchovatě i s bonusy. Film prý věrně postihuje ducha japonských předchůdců, dobře kombinuje majestátnost akčních scén se slabostí a bezradností lidských hrdinů a pokud jde o ony akční scény, režisér Michael Dougherty prý kočíruje jejich epické měřítko s velkým přehledem a každý druhý záběr by mohl kandidovat na tapetu spořící obrazovky. To největší možné plátno je nevyhnutelností a tweety prorokují, že pokud stále nemáte k tomuto tematickému vesmíru a jeho vývoji žádný vztah, Godzilla II Král monster to rapidně změní.
Jde samozřejmě o poměrně úzký okruh reagujících a finální podoba snímku může být v její epické šíři stejně kontroverzní jako podoba předchůdce (popřípadě jako slaboduchého Kong: Ostrov lebek), ale pokud se vám líbily trailery a na monstrózních vizuálních atrakcích ujíždíte, nemohou vás tyhle zprávy nechat úplně chladnými. Tak co, vyrazíte na konci května do IMAXU?
Ve kterých filmech hrála tato monstra?