TOP kina ČR: Teroristka nesahá Avengerům ani po kotníky!

TOP kina ČR: Teroristka nesahá Avengerům ani po kotníky!
Avengers: Endgame | Marvel Studios
5. JAK VYCVIČIT DRAKA 3 (země vzniku: USA)
Tržby 1 milion 96 tisíc korun / návštěvnost 7.668 diváků
Jedenáctý víkend v českých kinech a aktuálně páté místo pro závěrečný díl "dračí" trilogie. Třetí dlouhodobě nejúspěšnější titul aktuálního žebříčku Top 20 Unie filmových distributorů má na kontě přes 535 tisíc diváků a téměř 80 milionů korun v rámci tržeb.

4. UGLYDOLLS (USA)
UglyDolls
Tržby 1 milion 272 tisíc korun / návštěvnost 9.059 diváků
"Ošklivé" plyšové hračky to o premiérovém víkendu dotáhly na bramborovou pozici. K dispozici měly 122 kin a u nás poměrně nízké divácké povědomí. V USA nicméně neslavily bůhvíjaký úspěch, když startovaly s 8,5 miliony dolary.

3. ŽENY V BĚHU (Česká republika)
Tržby 1 milion 331 tisíc korun / návštěvnost 9.547 diváků
Neuvěřitelných 14 víkendů se na špici drží sportovní komedie Ženy v běhu. A vůbec to nevypadá, že by se do budoucna mělo něco měnit; oproti předchozímu víkendu snímek dokonce o 12 procent "povyrostl". Dlouhodobě jde v rámci aktuálního Top 20 žebříčku o suverénně komerčně nejúspěšnější titul za 1 milion 220 tisíc diváků a 186 milionů korun v rámci tržeb.

2. TERORISTKA (Česká republika)
Teroristka
Tržby 1 milion 476 tisíc korun / návštěvnost 9.505 diváků
Stejně jako minule skončila "těsně" pod vrcholem Teroristka s Ivou Janžurovou v hlavní roli důchodkyně, která bere spravedlnost do vlastních rukou. Rozdíl mezi druhým a prvním místem nicméně je, jak si popíšeme níže, vskutku kolosální; o čtvrté až druhé místo se sváděl poměrně nekompromisní a dost vyrovnaný boj.

1. AVENGERS: ENDGAME (USA)
Avengers: Endgame
Tržby 26 milionů 262 tisíc korun / návštěvnost 152.002 diváků
Jako vítěz opět stanuli Avengers: Endgame, kterým oproti premiérovému víkendu poklesla čísla o celých 55 procent, ale na vrchol to s přehledem stačilo. Za necelé dva týdny od tuzemské premiéry má velkolepé marvelovské finále na kontě přes 679 tisíc diváků a 116 milionů korun v rámci tržeb. Miliontý divák je pouze otázkou času. Spekulovat můžeme, zda a kdy (pokud vůbec) Endgame trumfne Ženy v běhu (1 milion 220 tisíc diváků, 186 milionů korun). Kdo si tipne v diskusi pod článkem?

Aktuální žebříček tržeb a návštěvnosti tuzemských kin najdete ZDE.